fbpx
Іран побудував таємне підземне сховище ПКР біля Перської затоки

Іран побудував таємне підземне сховище ПКР біля Перської затоки

Близький Схід ВМС Ірану Іран Протикорабельні ракети (ПКР) Світ

Корпус вартових ісламської революції (КВІР) відкрив підземну ракетну базу в Перській затоці. Відповідну інформацію 8 січня поширили державні іранські ЗМІ.

Підпільна база була відкрита під час візиту головного командувача КВІР генерал-майора Хоссейна Саламі та командувача ВМС збройних сил контр-адмірала Алі Реза Тангсірі.

Точне місце знаходження даної бази в даний час засекречено. Відкриття об’єкту відбулося в той час, коли між Тегераном і США посилилася напруженість.

“База є однією з декількох, де розміщуються стратегічні ракети ВМФ КВІР”, – сказав командувач Корпусом вартових ісламської революції (КВІР) Хоссейн Саламі.

Іранський генерал відмітив, що на базі можна спостерігати “кілометрові колони” ракетної техніки. Саламі заявив, що наявне озброєння є високоточним та здатне долати засоби РЕБ противника.

 

Іранські медіа не розкривають точне розташування бази, однак відзначають, що вона знаходиться в південній іранській провінції Хормозган. З ідентифікованих на фото типів озброєнь оглядачі відзначають протикорабельні ракети Nasr-1.

Nasr-1 – іранська дозвукова ПКР вагою 350 кг та довжиною 3,5 м з балістичною траекторією польоту. З 2012 року існує у варіанті берегового комплексу. За заявленими характеристиками, здатна вражати морські цілі (кораблі водотонажністю до 1500 т) на відстані 35 км.

Близький Схід ВМС Ірану Іран Протикорабельні ракети (ПКР) Світ