fbpx
Іспанія замовляє патрульні літаки C295 у Airbus

Іспанія замовляє патрульні літаки C295 у Airbus

Airbus Airbus C-295 Авіабудування ВМС Іспанії Європа Закупівлі Іспанія ПС Іспанії Світ

Міністерство оборони Іспанії розмістило замовлення на морські патрульні літаки C295 у компанії Airbus.

Про це повідомляє офіційний сайт компанії.

Відповідно до підписаного замовлення, Міністерство оборони Іспанії замовило 16 літаків Airbus C295 у варіанті морського патрульного літака (MPA) та літака спостереження (MSA).

Вартість контракту оцінюється у 1.6 мільярда євро. Також у вартість контракту входять тренажери для навчання пілотів (Full Flight Simulator та Mission System Simulator), а також початковий пакет матеріально-технічного забезпечення.

Літаки дозволять Повітряно-космічним силам та Військово-морським силам Іспанії забезпечити відповідні можливості у патрулюванні морських кордонів країни та покращити ефективність пошуково-рятувальних операцій.

Літак буде повністю спроектований і виготовлений в Іспанії, сприяючи розвитку національного промислового оборонного комплексу та збереженню суверенітету, – розповів Майк Шолхорн, генеральний директор Airbus Defense and Space.

Патрульні літаки C295 MPA будуть виконувати аналогічні завдання з патрулювання територіальних вод Іспанії та здійснення пошуково-рятувальних місій, подібних до завдань парку патрульних літаків P-3 Orion, які Міністерство оборони Іспанії зняло з експлуатації у 2022 році.

Нові літаки будуть обладнані всім необхідним обладнанням для виконання завдань, пов’язаних із протикорабельними та протичовновими операціями, а також для проведення розвідувальних місій та боротьби з контрабандою та незаконним перетином морських кордонів.

Крім того, літак зможе використовувати протикорабельні ракети, торпеди та гідроакустичні буї для виявлення підводних човнів. Додатково, літак буде оснащений відповідним обладнанням для виконання ролі літака повітряного управління для підтримки підрозділів Збройних сил Іспанії.

Крім нових C295, Повітряно-космічні сили Іспанії вже використовують 13 літаків C295 у конфігурації транспортного літака. Виробництво С295 буде відбуватись на військовому підприємстві Airbus в іспанському місті Севільї.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, уряд Еквадору замовляє іспанські багатоцільові транспортні літаки C295 для посилення повітряного компонента країни.

Вони мають допомогти військово-транспортній авіації країни покращити можливості проведення як гуманітарних, так і бойових місій.

Airbus Airbus C-295 Авіабудування ВМС Іспанії Європа Закупівлі Іспанія ПС Іспанії Світ