fbpx
Італія отримала патрульний катер нового класу

Італія отримала патрульний катер нового класу

Берегова охорона Італії Європа Італія Патрульні катери Світ Суднобудування Флот

Для берегової охорони Італії спущено на воду патрульний катер нового класу «Angels of the Sea».

Про це повідомляє пресцентр компанії Intermarine.

Церемонія спуску патрульного катера CP420 «Natale De Grazia» відбулася на верфі компанії Intermarine в порту Мессіни на Сицилії

CP420 – це перший патрульний катер в новому класі суден під назвою «Angels of the Sea».

Катер спроєктовано й розроблено для пошуку та рятування на морі, новий клас здатен працювати в найскладніших метеорологічних і морських умовах.

Як повідомлено італійським виробником, CP420 з екіпажем з 10 осіб є лідером в області військово-морських технологій, оснащений новітніми силовими установками та засобами зв’язку.

Також човен має нову систему управління і контролю, яка гарантує велику автономність, велику сприйнятливість і кращу логістику для екіпажу, для порятунку людей, під час рятувальних операцій.

Патрульний катер побудовано з легкого сплаву на верфі Intermarine в Мессіні, має довжину 33,6 метра при ширині 8,15 метра.

Корпус має V-подібну конструкцію; його відмінні характеристики, крім високих швидкостей, включають відмінну маневровість як на високих, так і на низьких швидкостях, навіть в умовах штормової сили 9 балів за шкалою Beaufort і 6 балів морської шкали Stanag.

За допомогою цього інноваційного продукту Intermarine ще більше розширила свій виробничий асортимент.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Міноборони Італії направило запит про закупівлю 4 нових підводних човнів класу U212 NFS (Near Future Submarine).

Поставки першого й другого підводного човна заплановані на 2027 і 2028 роки відповідно.

Берегова охорона Італії Європа Італія Патрульні катери Світ Суднобудування Флот