fbpx
Італія забере зі Словаччини свій ЗРК SAMP/T

Італія забере зі Словаччини свій ЗРК SAMP/T

SAMP/T Європа ЗРК Італія ППО та ПРО Світ Словаччина

Уряд Італії повідомив Словаччині, що забере свою систему протиповітряної оборони SAMP/T, яка була розгорнута в країні торік.

Про це заявив прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, повідомляє Aktuality.sk.

За словами політика, систему, яку Італія розгорнула в Словаччині терміном на один рік, заберуть, бо «вона потрібна в іншому місці».

Фіцо висловив занепокоєння щодо того, як саме тепер Словаччина має захищати свої атомні електростанції та інші стратегічні цілі.

Прем’єр нагадав, що на початку повномасштабного вторгнення попередній словацький уряд віддав Україні систему ППО С-300 в межах військової допомоги.

Натомість у країні були розгорнуті американські комплекси Patriot, утім згодом їх також забрали.

Італійський ЗРК SAMP/T замінив американську систему ППО Patriot у квітні торік у межах зміцнення східного флангу НАТО.

Наразі невідомо, куди саме італійські військові перемістять систему SAMP/T.

Нагадаємо, що така система ППО перебуває і на озброєнні України, її компоненти спільно передали Франція та Італія.

Італія у лютому цього року замовила чотири додаткові сучасні зенітно-ракетні комплекси SAMP/T NG для своїх сухопутних військ у межах посилення протиракетної оборони.

Додатково була укладена рамкова угода на закупівлю модернізованих зенітних ракет Aster 30 NT1 для сухопутних та морських сил.

ППО/ПРО SAMP/T

SAMP/T – зенітний ракетний комплекс далекої дії, який розробив європейський консорціум Eurosam (MBDA Italy, MBDA France, Thales). Система може знищувати аеродинамічні цілі на відстані 100+ км (in excess of 100 km) на висоті до 25 км. Комплекс також здатний боротися з балістичними ракетами на відстані до 25 км і на аналогічній висоті.

SAMP/T Європа ЗРК Італія ППО та ПРО Світ Словаччина