fbpx
Ізраїль у відповідь на обстріли завдав авіаударів по Лівану та сектору Газа

Ізраїль у відповідь на обстріли завдав авіаударів по Лівану та сектору Газа

Авіаудар Азія Близький Схід Ізраїль Ліван Палестина Світ ХАМАС

У четвер, 6 квітня, північні прикордонні райони Ізраїлю зазнали масованого ракетного обстрілу з території Лівану.

У відповідь на це повітряні сили країни завдали авіаударів по Лівану та сектору Газа.

За інформацією Армії оборони Ізраїлю, 6 квітня 34 ракети було випущено з території Лівану по Ізраїлю, 25 ракет перехопили сили ППО. У цих обстрілах ЦАХАЛ звинуватив палестинське воєнізоване угруповання ХАМАС, яке базується в секторі Газа.

У ЗМІ зазначають, що ракетний обстріл стався на тлі загострення напруженості в Ізраїлі після кількох днів обстрілів із сектора Газа, а також зіткнень біля мечеті Аль-Акса на Храмовій горі в Єрусалимі.

Внаслідок обстрілів у четвер північний повітряний простір Ізраїлю було закрито для цивільних авіарейсів.

У МЗС Ізраїлю також поклали відповідальність за ракетний удар на ХАМАС.

У ніч на п’ятницю, 7 квітня, Армія оборони Ізраїлю повідомила, що авіація завдала удари по двох підземних тунелях і двох об’єктах з виробництва зброї у секторі Газа.

Багатоцільовий літак F-16 повітряних сил Ізраїлю

“Нещодавно винищувачі ЦАХАЛу завдали ударів по тунелю терористів в районі Бейт-Ханун і тунелю в районі Хан-Юніс, який був зруйнований в ході операції “Вартові стін”. Після удару були виявлені зусилля, спрямовані на його відновлення. Обидва тунелі не перетинали ізраїльську територію і не становили загрози для ізраїльського цивільного населення.

Крім того, було завдано ударів по двох об’єктах з виробництва зброї, що належать терористичній організації ХАМАС, в північній і центральній частинах сектору Гази. Удари були завдані у відповідь на порушення безпеки з боку ХАМАСу протягом останніх кількох днів”, – наголосили у пресслужбі ЦАХАЛу.

Ізраїльські бойові літаки також вночі завдали ударів по об’єктах у Лівані.

“Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по об’єктах терористів, що належать ХАМАС, на півдні Лівану”, – повідомили ізраїльські військові.

Зазначимо, що востаннє Ізраїль зазнавав масованих обстрілів із Лівану у серпні 2021 року, тоді було випущено 19 ракет по півночі країни.

Авіаудар Азія Близький Схід Ізраїль Ліван Палестина Світ ХАМАС