fbpx
Ізраїльський «Моссад» отримав нового директора

Ізраїльський «Моссад» отримав нового директора

Азія Близький Схід Ізраїль Світ

Ізраїльський «Моссад» отримав нового директора, що вступить на посаду вже наступного року.

Про це повідомляє Бюро досліджень історії спеціальних служб з посиланням на Ашарк Аль-Авсат.

Чоловік, якого називають «D», замінить поточного директора Йосефа «Йоссі» Меїра Коена, термін якого повинен закінчитися в січні.

Консультативний комітет з призначень на посади вищих керівників підтримав рішення президента Ізраїлю Бенджаміна Нетаньяху призначити заступника директора Моссаду наступним директором ізраїльської спецслужби.

Нетаньяху найближчим часом передасть рішення комітету своєму уряду для остаточного затвердження і згодом розкриє ім’я нового глави спецслужби.

Відомо, що йому 55 років, він є батьком чотирьох дітей. Він близький до Коена і вважається, що він продовжить поточний курс.

Він проходив військову службу силах спеціальних операцій Генерального штабу. Двадцять п’ять років тому його перевели в «Моссад».

«Моссад» це служба зовнішньої розвідки держави Ізраїль («Відомство розвідки і спеціальних завдань»), серед завдань – збирання та аналіз розвідувальних даних, проведення спеціальних операцій закордоном, тощо.

Через високу секретність служби та її операції керівників служби не розголошують, хоча у 2010 році помилково розсекретили імена тодішніх керівників «Моссаду».


Це цікаво: В Ірані вбили провідного фізика-ядерника країни


Тоді офіційний сайт ізраїльського парламенту (Кнесету) опублікував протоколи засідань, з яких не було викреслено заборонені до публікації імена високопоставлених співробітників служби загальної безпеки (ШАБАК) і служби зовнішньої розвідки «Моссад».

Серед особливостей «Моссаду» попри роботу у ньому багатьох колишніх військових, офіційно це цивільна структура.

Азія Близький Схід Ізраїль Світ