fbpx
Канада допоможе закупити снаряди для України і передасть прилади нічного бачення 

Канада допоможе закупити снаряди для України і передасть прилади нічного бачення 

Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Канада Світ Україна

Канада долучиться до ініціативи Чехії щодо закупівлі у третіх країн артилерійських снарядів для України.

Про це заявив канадський міністр оборони Білл Блер на 20-му засіданні Контактної групи з питань оборони України у формат «Рамштайн».

Для цього уряд Канади виділить 40 мільйонів канадських доларів (близько 30 млн доларів США).

За словами міністра, цей внесок допоможе доставити «кілька тисяч артилерійських снарядів» великого калібру.

Крім того, Блер повідомив, що Оттава передасть Києву прилади нічного бачення виробництва компанії Twenty20 Insight Inс. на суму 7,5 мільйонів канадських доларів (5,5 млн доларів США).

Міністр оборони також підтвердив, що Канада офіційно приєдналася до Коаліції дронів, яку очолюють Латвія та Велика Британія.

Зазначається, що серед іншого ця коаліція працює над пошуком шляхів збільшення виробництва БПЛА з метою поставити Україні мільйон безпілотників.

Початковий внесок Канади містить понад 800 багатоцільових безпілотних комплексів SkyRanger R70 компанії Teledyne вартістю 95 мільйонів доларів США. Очікується, що перша партія прибуде в Україну цієї весни.

Розвідувальний безпілотник SkyRanger R70 з оптичною станцією EO IR Mk II. Фото: Teledyne FLIR

Передача дронів фінансується за рахунок військової допомоги Україні розміром 500 мільйонів доларів США, про яку прем’єр-міністр Джастін Трюдо оголосив під час свого візиту до Києва в червні 2023 року.

Таким чином Канада стала дев’ятою країною-учасницею Коаліції дронів, яка покликана забезпечити Сили оборони України великою кількістю безпілотників.

«Оголошені сьогодні пожертви демонструють постійну прихильність Канади надавати українцям критичну та довгострокову військову допомогу, необхідну їм для захисту своєї країни», – наголосили в міноборони Канади.

Оттава вже передала Києву близько 40 тисяч артилерійських снарядів калібру 155 мм, які вилучила з власних запасів та за рахунок закупівель через уряд Сполучених Штатів.

Артилерія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Канада Світ Україна