fbpx
Канада розглядає можливість передання Україні боєприпасів CRV7

Канада розглядає можливість передання Україні боєприпасів CRV7

Авіаційне озброєння Боєприпаси Військова допомога Канада Україна

Канадська консервативна опозиція виступила із закликом передати Україні десятки тисяч надлишків авіаційних боєприпасів CRV7.

У канадському виданні CBC розповіли, що ці боєприпаси підпадають під утилізацію.

«У збройних силах Канади є запас із 83 303 боєприпасів CRV7, зброї 1980-х років, яку було виведено з експлуатації на початку 2000-х років», – зазначається в повідомленні.

Три роки тому уряд Канади підписав контракт на утилізацію боєприпасів протягом кількох років.

Пуальєвр сказав, що він розуміє, чому Україна попросила Канаду пожертвувати CRV7 замість того, щоб знищити їх.

Авіаційні боєприпаси CRV7. Фото: armedconflicts.com

«Замість того, щоб змушувати канадців платити мільйони доларів за списання цієї зброї, вона має бути передана Україні, яка зможе використати її для захисту суверенітету», – сказав Пуальєвр.

Міністерство національної оборони Канади визнало, що все ще має боєприпаси, і їх розглядають як частину можливого майбутнього пакету військових пожертвувань.

Проблема, за словами представника міністерства оборони, полягає в тому, що, хоча Канада все ще має десятки тисяч боєприпасів, не всі з них мають бойові частини.

Речник міністра оборони Білла Блера підтвердив, що уряд розглядає можливість передання боєприпасів у дар.

Застосування авіаційних боєприпасів CRV7. Фото: magellan.aero

«Перш ніж відправити обладнання в Україну, ми тісно співпрацюємо з Україною, щоб гарантувати, що будь-яка пожертва відповідатиме її військовим потребам», – пояснив він.

У відомстві проводять випробування, щоб переконатися, що це обладнання є ефективним в експлуатації та безпечним для транспортування в Україну, перш ніж зробити будь-яке потенційне пожертвування.

Авіаційні боєприпаси CRV7. Фото: magellan.aero

Некерований авіаційний боєприпас CRV7 калібру 70 мм створений для застосовування з різних гелікоптерів та бойових літаків.

Авіаційне озброєння Боєприпаси Військова допомога Канада Україна