fbpx
Казахстан отримає ЗРК «Тор-М2К»

Казахстан отримає ЗРК «Тор-М2К»

Азія Закупівлі ЗРК ЗРК "Тор" Казахстан ППО та ПРО Світ

Казахстан отримає ЗРК «Тор-М2К» російського виробництва.

Про це інформує Мілітарний.

Державне інформаційне агенство «Казинформ» з посиланням на пресслужбу Міністерства оборони Казахстану повідомляє про заплановані постачання до збройних сил країни нових комплексів протиповітряної оборони. Про це було озвучено на апаратній нараді в Міноборони.

“У найближчій перспективі планується поставка сучасних зенітних ракетних комплексів «Тор-2К». «Тор-2К» здатний виявляти і гарантовано вражати не тільки літаки і вертольоти будь-якого типу, але і безпілотні літальні апарати, високоточну зброю, включаючи протирадіолокацій і крилаті ракети, керовані авіаційні бомби”, – повідомили на нараді.

Повідомляється, що в даний час йде укладання договорів уповноваженим органом з постачальником. Міністерством оборони планується завчасне навчання вітчизняних фахівців військ ППО експлуатації нової техніки.

ЗРК «Тор» на параді до Дня Незалежності України

Мобільний зенітний ракетний комплекс малої дальності 9К330 «Тор» – компактна функціонально завершена і технічно досконала тактична одиниця.

ЗРК «Тор» (індекс ГРАУ — 9К330) — зенітний ракетний комплекс, призначений для вирішення завдань протиповітряної і протиракетної оборони на рівні дивізійної ланки. Забезпечує захист від цілей, що рухаються зі швидкостями до 700 м/с, на відстані від 0,5 до 12 км і на висотах від 10 м до 6 км.

Переведення із похідного в бойове положення триває до 3 хвилин. Час реакції комплексу — 8-12 секунд.

Ймовірність ураження літака однією ракетою з «Тор» наближається до 77%, гелікоптера – до 88%, безпілотного літального апарату – до 95%.

Зенітний ракетний комплекс «Тор-М2КМ» має модульне виконання для розміщення на різноманітних шасі, у тому числі на повнопривідних вантажних автомобіляз із колісною формулою 8х8.

Основа комплексу – зенітна керована ракета 9М9331, яка може уражати цілі на висоті до 10 км та дальності у 15 км.

Кількість одночасно виявлених цілей складає до 48, одночасно супроводжуваних трас цілей – 10 + 4 (перешкодний напрям).

Азія Закупівлі ЗРК ЗРК "Тор" Казахстан ППО та ПРО Світ