fbpx
KMW представила прототип танка Leopard 2A8

KMW представила прототип танка Leopard 2A8

Krauss Maffei Wegmann Міжнародна виставка Німеччина Танк Leopard 2 Чехія

Німецька оборонна компанія Krauss Maffei Wegmann представила на виставці озброєнь IDET 2023 у чеському Брно демонстратор технологій перспективної моделі танка Leopard 2A8.

Фото стенду KMW з демонстратором оприлюднили у соціальних мережах.

Цей демонстраційний зразок танка Leopard 2A8 стане подальшим розвитком моделі Leopard 2A7+.

Попри нерозголошення детальних специфікацій розробником, все ж стало відомо, що нова модифікація отримала оновлений пакет бронезахисту, комплекс активного захисту та низку інших оновлень.

Під час розробки Leopard 2A8 отримав нову систему бронезахисту, яка, як вважають, включає багатошарову броню останнього покоління. Конструкція модульного бронепакету включає шари сталі, вольфраму, композитного наповнювача та керамічних компонентів.

Розробники посилили протимінний захист машини, а також захист верхньої напівсфери від касетних боєприпасів та малих дронів.

Також танк отримав можливість встановлення додаткових модулів нависної композитної броні вздовж бортів башти та корпусу. Модулі броні мають забезпечити захист від влучання гранатомета РПГ-7, який залежно від боєприпасу може пробивати до 600 міліметрів сталевої броні.

Також для захисту від протитанкових ракет та кумулятивних гранат танк отримав комплекс активного захисту EuroTrophy. Система створює над танком контрольовану півсферу, в області котрої радари відстежують потенційні загрози і якщо такі є – бойова машина знищує їх автоматично, відстрілюючи контрбоєприпас.

Комплекс складається із декількох радіолокаційних станцій EL/M-2133 виробництва ізраїльської компанії IAI Elta. Радари виявляють та ідентифікують спрямовані на танк об’єкти, приводять у дію пускові установки, що викидають назустріч контрбоєприпас, який руйнує боєголовку, перш ніж вона влучить у танк.

Leopard 2A8 зберіг основне озброєння попередньої моделі. Це 120-мм гладкоствольна гармата Rh120 L55 з довжиною ствола 55 калібрів. Ця гармата здатна вести вогонь усією стандартною номенклатурою 120-мм танкових боєприпасів НАТО, а також адаптована для стрільби програмованими осколково-фугасними (HE) снарядами DM11.

Багатоцільовий програмований танковий боєприпас DM11 120 розроблений німецькою компанією Rheinmetall. Він здатен працювати в трьох режимах: із затримкою (mV), без затримки (oV) і  повітряного підриву в заданій точці (LSP). Функціонал DM11 дозволяє ефективно вражати широкий спектр цілей. Режим “із затримкою” підходить для ураження цілей, що ховаються в укритті, “без затримки” – з ураженням цілей прямим наведенням, а режим “повітряного підриву” ідеально підходить для ураження піхоти на великій відкритій площі.

Модернізований танк також отримав оновлені прицільні засоби, системи зв’язку та систему управління вогнем. Через значне підвищення ваги до 67 тонн танк має адаптовану ходову частину та форсований з 1500 к.с. до 1600 к.с. двигун.

Krauss Maffei Wegmann Міжнародна виставка Німеччина Танк Leopard 2 Чехія