fbpx
КНР задіяла авіацію і кораблі щодо сил США в Південно-Китайському морі

КНР задіяла авіацію і кораблі щодо сил США в Південно-Китайському морі

Азія ВМС Китаю ВМФ США Китай (КНР) Південно-Китайське море Світ США

КНР задіяла авіацію і кораблі для супроводу есмінця США в спірних водах Південно-Китайського моря.

Про це повідомляє ресурс USNI News.

Командування ВМФ США підтвердило USNI News те, що есмінець USS Barry (DDG 52) проводив операцію підтримання свободи мореплавства біля спірних Парасельських островів, на які претендують КНР, Республіка Китай і В’єтнам.

Проте за словами американської сторони китайські сили не чинили своїми діями жодного тиску на есмінець, який би був змушений покинути спірні води раніше чим це планувалося.

Командування НВАК охарактеризувало дії есмінця USS Barry (DDG 52) як провокативні, які порушують інтереси і суверенітет КНР.

Спірні території у Південно-Китайському морі

На думку КНР відповідні дії США ставлять під загрозу стабільність в даній частині світового океану. Пекін вважає такі дії неприйнятними в умовах коли увесь світ бореться із хворобою Covid-19.

Раніше в Південно-Китайському морі присутність ВМФ США підтримували десантний корабель USS America (LHA-6) і крейсер USS Bunker Hill (CG 52).

В той же час есмінець USS Barry (DDG 52) двічі здійснив прохід в Тайванській протоці. Даний крок також розглядається Пекіном в якості провокації, адже Тайванська протока розділяє КНР і Республіку Китай на острові Тайвань.


Читайте також: Китайський корабель протаранив в’єтнамське риболовецьке судно


Республіка Китай не визнається Пекіном. КНР вважає Тайвань своєю 23-юпровінцією.

Азія ВМС Китаю ВМФ США Китай (КНР) Південно-Китайське море Світ США