fbpx
Командування ССО підтвердило втрату бійців на Херсонщині

Командування ССО підтвердило втрату бійців на Херсонщині

73 морський центр ССО Війна з Росією Втрати ССО ЗСУ Україна Херсонщина Чорне море

В ході виконання бойової задачі бійці 73 морського Центру спеціальних операцій понесли серйозні втрати у бою на Херсонщині.

Про це повідомило Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Під час виконання бойового завдання у зіткненні з російськими окупантами героїчно загинули воїни 73-го морського центру спеціальних операцій.

Забезпечуючи відхід основних сил групи після виконання спеціального завдання воїни прийняли свій останній бій навічно залишившись в строю“, – повідомили у відомстві.

Бій з російськими військовими зав’язався 28 лютого під час висадки групи на окупованих територіях Херсонської області в районі Тендрівської коси.

Тендрівська коса, Херсонська область, Україна. Фото: мапа Google.

Відомо, що група на кількох човнах пересувалась в акваторії Чорного моря для висадки на узбережжя в заданому районі. Зіткнувшись з ворогом та понісши втрати у вогневому контакті вона була вимушена відійти.

Наразі достовірні відомості про цілі та хід операції, що проводилась у тилу супротивника на окупованих територіях, залишаються невідомими.

73 морський центр спеціальних операцій

Спеціалісти 73 центру спеціалізуються на виконанні складних завдань пов’язаних з роботою в морі, однак в ході російського вторгнення також постійно залучаються для проведення наземних операцій.

Зокрема, на початку лютого 2024 року бійці Центру успішно провели спецоперацію “Цитадель” у Чорному морі в рамках якої було знищено радіолокаційну станцію та обладнання росіян на одній із видобувних платформ біля узбережжя тимчасово окупованого Криму.

Бійці опублікували унікальні кадри та відео проникнення на ворожий об’єкт та знищення обладнання, що допомагало ворогу здійснювати розвідку та проводити атаки ударними дронами в регіоні.

Українські спецпризначенці на одній із видобувних платформ біля узбережжя тимчасово окупованого Криму. Лютий, 2024. Кадр із відео 73-го морського центру ССО

Крім того, з початку року стало відомо принаймні про два епізоди наземних бойових дій в яких були залучені бійці 73 МЦСО.

Силами Центру було знищено зенітний ракетний комплекс на Херсонщині та ліквідовано ворожий розрахунок безпілотного розвідувального комплексу Zala.

73 морський центр ССО Війна з Росією Втрати ССО ЗСУ Україна Херсонщина Чорне море