fbpx
Китай представив колісну гаубицю SH-16

Китай представив колісну гаубицю SH-16

NORINCO Азія Артилерія Китай (КНР) САУ САУ SH-16 Світ

Китайська державна корпорація Norinco представила нову самохідну повністю автоматизовану 155-мм гаубицю SH-16.

Новина оприлюднена в мережі.

У своєму рекламному відео китайська Norinco вперше представила свою нову 155-мм колісну гаубицю SH-16, що отримала повністю автоматизоване бойове відділення.

Завдяки високому рівню автоматизації оператор може проводити процес розгортання та ведення вогню не виходячи із кабіни.

Зазначається, що представлена артилерійська установка в першу чергу орієнтована на продаж в інші країни, про що також говорить використання традиційного для експортних машин індексу.

Norinco SH-16

Конструктивно SH-16 представляє собою 32-тонну трьохвісну вантажівку з броньованою кабіною на шасі якої встановлено безпілотну башту.

САУ озброєна 155-мм гарматою довжиною у 52 калібри. Заявлено, що її максимальна дальність пострілу із використанням активно-реактивних боєприпасів сягає 53 км. Візуально вона повністю ідентична до тієї, що встановлена на попередній машині SH-15.

Модуль вагою у 14 тонн окрім самої гармати має дистанційно керований автомат заряджання, котрий, судячи з відео, має у боєкомплекті 64 постріли.

Вже традиційно для китайських САУ модуль оснащений РЛС для виміру швидкості польоту боєприпасу. Крім того, на ньому встановлена оптична станція для ведення вогню прямим наведенням.

Китайська колісна гаубиця SH-16.

Для ведення вогню самохідна установка на позиції розгортає станини, що компенсують енергію пострілу. Однак час приведення у бойову готовність і назад не повідомляється.

Окрім бронюваня гаубиця також може оснащуватись дистанційно керованим кулеметним модулем для самозахисту. Також на ньому встановлені димові мортири для постановки димових перешкод.

Екіпаж та розрахунок самохідної гаубиці SH-16 завдяки високому рівню автоматизації складається усього з двох осіб.

NORINCO Азія Артилерія Китай (КНР) САУ САУ SH-16 Світ