fbpx
Китайська компанія поставить російській армії більше 2 тисяч мото-всюдиходів

Китайська компанія поставить російській армії більше 2 тисяч мото-всюдиходів

Автотехніка Війна з Росією Закупівлі Китай (КНР) Росія

Китайський виробник AODES поставить російській армії більше 2 тисяч мото-всюдиходів Desertcross у різних варіаціях.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Поставлені машини показали російському президенту Володимиру Путіну, назвавши їх “дуже потрібною”.

Росіяни заявляють, що цей транспорт призначений для ведення дозорних і розвідувальних дій, рейдових і пошуково-рятувальних операцій, а також перевезення матеріальних засобів у складних умовах.

На інформаційних стендах, продемонстрованих Путіну, написано, що зараз у військах перебуває 537 одиниць Desertcross 1000-3  базової комплектації, закуповують ще приблизно 1,5 тисячі із модифікаціями.

Зокрема 500 – у грудні, а решту – у першому кварталі 2024 року. Вартість у базовій комплектації для ЗС РФ становила 1,58 млн рублів, із модифікації – 2,1 млн.

Повнопривідні Desertcross 1000-3 оснащені бензиновим двигуном потужністю у 72 кінські сили, ємність паливного бака складає 50 літрів.

Загальна маса всюдихода складає 916 кілограмів, він може перевозити вантаж вагою до 300 кілограмів, цього цілком достатньо для перевезення буксованих мінометів з невеликим боєзапасом.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що російська армія отримала партію перероблених під військові завдання гусеничних всюдиходів “Пластун-СН”.

Цивільний “Пластун” отримав модернізацію “СН” (“Специального назначения”) і позиціонується як легкоброньований всюдихід для евакуації поранених.

Також він може застосовуватися як розвідувальна машина або самохідний 82-мм міномет.

Автотехніка Війна з Росією Закупівлі Китай (КНР) Росія