fbpx
Lockheed Martin передав Швейцарії тендерну пропозицію по F-35

Lockheed Martin передав Швейцарії тендерну пропозицію по F-35

Lockheed Martin Авіація ПС Швейцарії США Швейцарія

Уряд Сполучених штатів Америки та корпорація Lockheed Martin 18 листопада передали швейцарській стороні пропозицію, що містить умови поставки бойових літаків 5-го покоління F-35. Про це повідомляє сайт виробника. Пропозиція передбачає виробництво 40 літаків F-35A, обслуговування та навчання.

Американці також визначають можливості локалізації виробництва комплектуючих до літака в більшості швейцарських регіонів. А також пропонують зібрати 4 борти безпосередньо на території країни. Lockheed Martin планує передати Повітряним силам Швейцарії шестимісячний запас комплектуючих для максимальної автономності та боєздатності на початковому періоді експлуатації літаків.

Віце-президент програми F-35 Грег Ульмер заявив:

“Ми пропонуємо літак 5-го покоління за ціною 4-го. Ми пропонуємо Швейцарії літак, що забезпечить її безпеку на десятиліття.”

Станом на сьогодні F-35 вже обрали 13 країн. Загалом збудовано 585 бортів.

Нагадаємо, що на референдумі у вересні 2020 року більшість громадян Швейцарії підтримали пропозицію уряду закупити нові бойові літаки. Сума майбутньої угоди складе близько $6,5 млрд. Поставки літаків мають пройти з 2025 по 2030 роки. Зараз Військово-повітряні сили країни експлуатують F-5E/F «Tiger II» і F/A-18 «Hornet».

Свою заявку на участь в швейцарському тендері вже подав і європейський виробник Airbus, який пропонує Eurofighter.

Lockheed Martin Авіація ПС Швейцарії США Швейцарія