fbpx
Lockheed Martin провела випробування нової системи РЕБ на базі MH-60R

Lockheed Martin провела випробування нової системи РЕБ на базі MH-60R

Lockheed Martin ВМФ США ОПК РЕБ США

Компанія Lockheed Martin провела випробування системи радіоелектронної боротьби (AOEW), що встановлена на гелікоптері морського базування MH-60R.

Про це компанія повідомляє на своєму веб-сайті.

Це стало першим випробуванням, під час якого система була інтегрована на цільову платформу.

Хоча система розроблена для платформ MH-60R і MR-60S, для цього випробування використовувалась MH-60R.

«Система AOEW є однією з найсучасніших і найскладніших систем радіоелектронної боротьби, коли-небудь розроблених», – сказав Деон Віергутц, представник Lockheed Martin.

AOEW – це система радіоелектронної боротьби, яка є одним з елементів протиракетної оборони, вона забезпечить ВМФ США посиленими можливостями радіоелектронної розвідки та захисту проти протикорабельних ракетних загроз.

На сьогоднішній день система успішно пройшла серію поетапних дослідно-конструкторських та експлуатаційних випробувань на заводі компанії Lockheed Martin в Сиракузах, штат Нью-Йорк.

Система може бути повністю інтегрована з системою Aegis Baseline 9C.2+ і Програмою вдосконалення радіоелектронної боротьби надводних сил (EWIP) Block II.

AOEW використовує відкриту апаратну архітектуру, що забезпечує швидку модернізацію, сумісність, зниження вартості життєвого циклу і швидке впровадження нового обладнання.

Архітектура і технології AOEW закладають основу для створення подібних систем на базі малих кораблів, безпілотників і наземних машин.

Нещодавно “Мілітарний” повідомляв, що американська компанія L3 Harris отримала контракт від Військово-морського флоту Сполучених Штатів на модернізацію систем радіоелектронної боротьби на палубних винищувачах F/A-18.

L3Harris має розробити систему РЕБ нового покоління, вартість укладеного контракту оцінюють 80 мільйонів доларів.

Lockheed Martin ВМФ США ОПК РЕБ США