fbpx
Локалізована в Україні машина розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності

Локалізована в Україні машина розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності

БпА (Безпілотні апарати) Розмінування Україна

Складена на українському підприємстві машина розмінування MV-4 отримала сертифікат відповідності.

Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

Це дасть можливість компанії-виробнику перейти до серійного виробництва цих машин для гуманітарного розмінування.

Сертифікат відповідності отримало українське підприємство «А3ТЕХ-УКРАЇНА», яке здійснює складання і локалізацію хорватських машин механізованого розмінування DOK-ING MV-4.

Підприємство від початку року збільшило свій штат на 12%. Також компанія залучила до виробництва ще один завод, який виготовляє частину комплектуючих.

Крім того, є плани залучити до виробництва ще одне підприємство, оскільки «А3ТЕХ-УКРАЇНА» найближчим часом планує випробувати на полігоні важку машину для розмінування MV-10 і після отримання сертифікату відповідності перейти до серійного виробництва. На машини такого типу вже є замовники.

DOK-ING MV-4 – це легкий роботизований комплекс для розмінування, який керується пультом дистанційного управління. Корпус та конструкції машини можуть витримувати детонацію мін та боєприпасів.

Комплекс має замінні інструменти, які дають можливість виконувати різний спектр завдань для підготовки території. Він може очищувати від вибухових пристроїв смугу землі завширшки 170 см.

За допомогою MV-4 здійснюють механічну підготовку ґрунту та розмінування, механічний огляд та очищення території, пошук закопаних предметів тощо.

За годину машина може розмінувати територію площею до 1500 метрів квадратних. Такі машини вже застосовують для очищення територій в Україні.

Про випробування першої складеної машини MV-4 в Україні «Мілітарний» повідомляв на початку квітня цього року. За словами заступниці міністра з питань стратегічних галузей промисловості Анни Гвоздяр, під час випробувань у польових умовах провели вибухові тести, і машина витримала п’ять підривів.

БпА (Безпілотні апарати) Розмінування Україна