fbpx
Лукашенко заявив про готовність підтримати Росію в ескалації ситуації на Донбасі

Лукашенко заявив про готовність підтримати Росію в ескалації ситуації на Донбасі

Білорусь Війна на Донбасі Європа Російська агресія Росія Світ Сусіди Україна

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про готовність підтримати Росію в ескалації ситуації на українському Донбасі.

Про це інформує Мілітарний.

Лідер білоруського правлячого режиму Олександр Лукашенко заявив, що західні країни вигадали ситуацію, що Росія хоче напасти на Україну, і зажадав від них надати докази цього, пише «Белта».

“Поэтому начинаются активные телодвижения вокруг Российской Федерации под прикрытием того, что она «собирается напасть на Украину». У меня таких сведений о планируемом нападении России на Украину нет.

Також самопроголошений президент заявив про готовність підтримати Росію у її агресивних діях на Донбасі: «они прекрасно понимают: если они опять развяжут войнушку в Донбассе или где-то на границе с Россией, Беларусь в стороне не останется».

“И ясно, на чьей стороне будет Беларусь. Они это понимают, поэтому начали усиливать свою северную, белорусско-украинскую границу. Хотя к этому никаких фактов, причин сегодня нет. Там абсолютная тишина и даже спокойнее, чем было раньше”, – сказав Лукашенко.

Лукашенко також заявив, що Україна у зв’язку з цим почала посилювати свій північний, білорусько-український кордон і виводить туди військовий контингент, – близько 8 тисяч на цьому етапі.

Мова йде про українську спеціальну операцію «Полісся», яка розпочалася ввечері, 23 листопада з метою недопущення міграційної кризи на північному кордоні.

Контроль за режимом державного кордону України здійснюватиметься збільшеними прикордонними нарядами з одночасним нарощуванням сил та засобів на можливих напрямках спроб прориву груп незаконних мігрантів.

Окрім того, Білорусь планує з Росією спільні навчання щодо прикриття південних кордонів. Про це заявив журналістам міністр оборони Віктор Хренін.

Раніше Лукашенко заявляв, що йому потрібні кілька дивізіонів російських ракетних комплексів «Іскандер» на кордоні з Україною.

Також, цього року, Росія підписала з Білоруссю контракти на постачання бойових літаків та озброєння, повідомили російські джерела інформації.

Білорусь Війна на Донбасі Європа Російська агресія Росія Світ Сусіди Україна