fbpx
Литва передала Україні партію 155-мм боєприпасів

Литва передала Україні партію 155-мм боєприпасів

Балтія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Литва Україна

Литва передала Збройним Силам України партію 155-мм артилерійських боєприпасів.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства національної оборони Литви.

«Ми передаємо те, що зараз найбільше потрібно Україні. Ми чуємо їхні прохання і продовжуємо нашу підтримку», – сказав міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що у межах модернізації Збройних сил Литви та з метою посилення логістичних спроможностей, міністерство оборони країни закупить вантажівки Renault D, частина з яких вирушить до України.

Повідомляється, що Збройні сили України отримають ці вантажівки у межах очолюваної Литвою коаліції з розмінування.

Також повідомлялося, що Литва долучиться до ініціативи Чехії щодо придбання артилерійських снарядів для України за межами Євросоюзу.

Про це стало відомо після телефонної розмови прем’єр-міністерки Литви Інгріди Шимоніте з главою чеського уряду Петром Фіалою, яка відбулася напередодні.

За словами Шимоніте, чеська ініціатива зараз особливо важлива з огляду на сповільнення постачання боєприпасів до України.

Раніше, 25 лютого, повідомлялося, що у Литві в межах кампанії зі збору коштів для українських військових вдалося зібрати понад 8 мільйонів євро для закупівлі необхідного обладнання.

Чотиритижнева кампанія зі збору коштів була організована виданням LRT, разом з організаціями Blue/Yellow, Laisvės TV, Stiprūs kartu та журналісткою Рітою Мілюте.

Загалом організаторам вдалося зібрати 8,288 мільйона євро, на які закуплять та доставлять в Україну 1115 наборів для українських військових.

Загальна вартість кожного набору близько 7500 євро та складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу.

Балтія Боєприпаси Війна з Росією Військова допомога Литва Україна