fbpx
“Магурівці” евакуювали цивільних з Роботино

“Магурівці” евакуювали цивільних з Роботино

47 ОМБр Війна з Росією Деокупація Запоріжжя ЗСУ Україна Цивільні громадяни

Бійці 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ зайшли в окуповане росіянами село Роботине на Запоріжжі.

Для убезпечення життя і здоров’я цивільних, “магурівці” евакуювали місцевих мешканців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Евакуацію мирного населення здійснювали за допомогою  американських БМП Bradley.

Українські військові опублікували відео вивезення цивільних з населеного пункту, який  постійно перебуває під російськими обстрілами.

“Два місяці запеклих боїв й бійці нашої бригади за підтримки інших підрозділів прорвали багатоешелоновану лінію оборони окупантів!”, – наголосили у 47-й бригаді 

Перше, що зробили військовослужбовці – сповістили місцевих про необхідність терміново виїжджати, адже росіяни продовжують обстрілювати село з артилерії.

“Півтора року чекали на ЗСУ. Ми зібрали речі, документи та бігли, дорогою викидаючи ті пакети, бо життя – найцінніше. А потім ці хлопці з 47 бригади вивезли нас на танку”, – так люди назвали американську БМП Bradley.

Згодом, в більш безпечному місці медики окремої механізованої бригади ЗСУ оглянули цивільних та дали можливість подзвонити рідним.

Вранці, 22 серпня, Генштаб ЗСУ повідомив, що Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції. На мелітопольському напрямку  мають успіх: “В напрямку Роботиного мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, – наголосили у ранковому зведенні.

Нагадаємо, що Сили оборони України на Запоріжжі почали зачищення від російських окупантів населеного пункту Роботине. До цієї бойової операції, зокрема, залучили американські бойові машини піхоти Bradley.

Загалом на цьому напрямку бої йдуть за кожен клаптик землі, окупанти застосовують всю наявну у них зброю. Здійснюють обстріли з артилерії, застосовують авіаційні бомби та дрони-камікадзе.

47 ОМБр Війна з Росією Деокупація Запоріжжя ЗСУ Україна Цивільні громадяни