fbpx
Майор ЗСУ центру комплектування брав хабарі деревиною

Майор ЗСУ центру комплектування брав хабарі деревиною

Військова прокуратура Житомирщина ЗСУ Корупція Призов (Строкова служба) Україна

За одержання хабаря від призовника затримано виконуючого обов’язки військового комісара центру комплектування на Житомирщині.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Спецпрокуратуру у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Слідчими задокументовано факт вимагання та одержання неправомірної вигоди виконувачем обов’язків військового комісара Коростенського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

За хабар він обіцяв звільнити громадянина України від призову на строкову військову службу та надалі видачу йому військово-облікових документів про визнання непридатним до проходження військової служби.

Установлено, що майор ЗСУ вимагав та одержав неправомірну вигоду трьома частинами: талонами на пальне, грошовими коштами та лісоматеріалами, на загальну суму в еквіваленті 1 000 доларів США.

Фото з матеріалу справи. Січень 2022. Фото: Військова прокуратура

Затриманому буде повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, санкція якої передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Хабарника в погонах було затримано за процесуального керівництва Житомирської спецпрокуратури слідчими слідчого управління ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань в Житомирській області ДСР Національної поліції України.

Центри комплектування

Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки – структура органів місцевого військового управління України.

Вона покликана замінити собою радянську систему військових комісаріатів. Згодом за результатами експериментального розгортання досвід повинен поширитися на всю структуру військових комісаріатів України й замінити її.

Вінницький об’єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки ЗСУ. Фото: Вінниця.info

Завдання центрів є вдосконаленням порядку комплектування військ особовим складом та організація оборонно-мобілізаційної роботи.

Також забезпечення та впровадження нової ефективної системи обслуговування та надання сервісних послуг з соціального захисту як військовослужбовців так і членів їх родин, резервістів, ветеранів війни та пенсіонерів Збройних Сил та інших військових формувань України.

Від 1 серпня 2017 року в експериментальному порядку було розпочате впровадження на матеріально-технічній базі Чернігівського обласного військового комісаріату та Козелецького районного військового комісаріату.

Військова прокуратура Житомирщина ЗСУ Корупція Призов (Строкова служба) Україна