fbpx
Масштабне будівництво у ЗСУ: гуртожиток для військових Білгород-Дністровського

Масштабне будівництво у ЗСУ: гуртожиток для військових Білгород-Дністровського

Будівництво ЗСУ

В одній з військових частин у Білгород-Дністровському завершилося будівництво та урочисто відкрили казарму поліпшеного планування для військовослужбовців контрактної служби.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України

Будівництво цього об’єкта здійснювалось в рамках державної програми і є першим серед двадцяти казарм, які планують здати до кінця поточного року.

У заході взяли участь командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк, начальник південного територіального квартирно-експлуатаційного управління полковник Володимир Баранецький, представники місцевих органів влади, командування та особовий склад військової частини.

— Введення в експлуатацію даної казарми дозволить розмістити в комфортних умовах 125 військовослужбовців та повністю вирішити питання забезпечення службовим житлом контрактників військової частини, які поки що не створили власних родин, — наголосив у своєму виступі генерал-майор Ігор Палагнюк. — Висловлюю слова вдячності тим будівельникам та керівникам, завдяки сумлінній праці яких і відбувається сьогоднішній урочистий захід.

Військовослужбовці, які проживатимуть у цій казармі, знаходяться на повному комунальному забезпеченні Міністерства оборони України, тобто вони не сплачуватимуть за проживання та комунальні послуги.

Крім того, найближчим часом квартирно-експлуатаційна частина укладе договір з клінінговою компанією, яка займатиметься повним обслуговуванням будинку. Тобто прибиранням, ремонтом сантехніки чи іншими несправностями військовослужбовці займатися не будуть, завдяки чому зможуть повністю зосередитися на виконанні своїх службових обов’язків.

Казарма має два поверхи. На кожному є окремі блоки, які складаються з двох кімнат для п’ятьох чоловік, душової та кімнати для вмивання. Блоки оснащені меблями, водонагрівачами, холодильниками та іншими побутовими приладами. Також на кожному поверсі є їдальня, пральня та кімната для прасування. Слід додати, що вся будівля має централізовану систему пожежної безпеки. Вартість однієї такої казарми становить від 18 до 20 мільйонів гривень залежно від району розташування та логістичної специфіки.

Будівництво ЗСУ