fbpx
MBDA заявила про нарощування виробництва ракетного озброєння

MBDA заявила про нарощування виробництва ракетного озброєння

CAMM MBDA Європа ПЗРК «Mistral» Ракетобудування Світ

Європейський виробник ракетного озброєння MBDA заявив про нарощування темпів виробництва.

Про це повідомляє офіційна сторінка компанії у X (твіттері).

Так, відповідно до заяви компанії, передусім швидше виготовлятимуть зенітні керовані ракети, які на сьогодні дуже запитані у Європі та світі.

Це пов’язано з масовим посиленням протиповітряної оборони, оскільки геополітична ситуація у світі дуже напружена.

Ракета Mistral 3 від MBDA. Жовтень 2022. Франція. Фото: Naval News

Таким чином, темпи виробництва зенітних керованих ракет сімейства Aster (Aster 15/30), які використовують бойові кораблі та сухопутні ЗРК SAMP/T, збільшать на 50%.

До 2026 року, компанія прагне вийти на скорочення циклу виробництва більш як удвічі, що забезпечить безперебійне постачання ракет замовнику.

Наразі компанія MBDA виконує спільний англо-франко-італійський контракт на постачання понад 1000 ракет сімейства Aster.

Усього в межах цього контракту Франція та Італія отримають понад 700 ракет цього типу. Також близько 400 штук замовить Сполучене Королівство у варіанті Aster 30 NT1.

Снаряди цієї версії мають забезпечити Королівський флот можливістю перехоплення балістичних ракет, які наразі відсутні.

Також учетверо зростуть темпи виробництва снарядів до ПЗРК Mistral 3. Водночас цикл виробництва буде скорочений учетверо до 2025 року.

Ракети цього типу наразі активно закуповують європейські країни для посилення ППО. Раніше «Мілітарний» розповідав, що Естонія, Бельгія, Кіпр, Франція та Угорщина підписали угоду про спільну закупівлю комплексів протиповітряної оборони малої дальності Mistral 3.

Також учетверо зменшать цикл виробництва британських зенітних ракет CAMM та CAMM-ER, оскільки вони активно постачаються до Польщі, Сполученого Королівства, Італії, Швеції та інших країн.

Крім того, британська компанія MBDA UK разом з польськими компаніями розроблять на базі ракети CAMM ракету середньої дальності для використання на нових польських фрегатах типу Miecznik.

CAMM MBDA Європа ПЗРК «Mistral» Ракетобудування Світ