fbpx
Міноборони розробляє електронний військовий квиток

Міноборони розробляє електронний військовий квиток

ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)

Військовий квиток буде у вигляді пластикової карти та міститиме чип, в якому зберігатимуться дані персоніфікації та кваліфікований електронний підпис.

Про це повідомляє пресслужба міністерства.

ЕВБ дозволить замінити паперові особисті документи. Його також можна буде використовувати як перепустку в системах контролю та управління доступом на територію режимних об’єктів.

Крім того, е-квиток виконуватиме функцію ключа доступу, також квиток можна буде використовувати для електронного підпису.

“У подальшій експлуатації функціонал ЕВБ може змінюватися як у бік збільшення, так і в бік зменшення непотрібних функцій”, – зазначено в повідомленні.

У прес-службі також пояснили, що військовослужбовці у відпустці або відрядженні зможуть проставляти відмітки про перебування шляхом внесення відповідних електронних печаток в ЕВБ.

Так, функціонал ЕВК дозволить:

— замінити паперові особисті документи (військовий квиток, посвідчення прапорщика, посвідчення офіцера, посвідчення генерала, військовий квиток офіцера запасу);
— виконувати роль перепустки в системах контролю та управління доступом на територію режимних об’єктів;
— реалізовувати функцію токену (ключа доступу до інформаційно-аналітичних систем та автоматизованих систем);
— бути захищеним носієм особистого ключа, що містить кваліфікований електронний підпис для використання в якості цифрового підпису в інформаційно-аналітичних системах та автоматизованих системах.

Також зазначається, що впровадження ЕВК дозволить:

— відмовитись від паперових документів (припис, військовий квиток, посвідчення прапорщика, посвідчення офіцера, посвідчення генерала, військовий квиток офіцера запасу, посвідчення про відрядження, відпускний квиток);
— спростити військовослужбовцю виконання повсякденних завдань, уникнути паперової “волокити” та бюрократичних процедур;
— поїхати у відпустку чи відрядження, проставляючи відмітки про перебування шляхом занесення відповідних електронних печаток в ЕВК;
— входити в свій обліковий запис системи електронного документообігу з будь-якого робочого місця, підключеного до інформаційно-телекомунікаційної мережі ЗС України;
— відпрацьовувати та підписувати власним кваліфікованим електронним підписом, що знаходиться в ЕВК, документи;
— перебуваючи на речовому складі, підписати власним КЕП електронну накладну на отримання речового майна;
— отримати довідку про хворобу у відповідний розділ файлової системи ЕВК.

 

ЗСУ Міністерство оборони (МОУ)