fbpx
Між Збройними силами Вірменії та Азербайджану почались бойові зіткнення

Між Збройними силами Вірменії та Азербайджану почались бойові зіткнення

Азербайджан Азія Вірменія Нагірний Карабах Світ

Між Збройними силами Вірменії та Азербайджану почались бойові зіткнення після обстрілу позицій Азербайджанської армії в Агдамському районі.

Про це повідомляє офіційний сайт міністерства оборони Республіки Азербайджан.

Внаслідок регулярних обстрілів позицій Азербайджанської армії в Карабаському регіоні, а також проведення вірменською армією мінувань території, створення додаткових укріплень, та вогневих позицій, Азербайджан залишає за собою право на радикальну відповідь.

Тому, задля присічення незаконних дій боку Збройних сил Вірменії, Міністерство оборони Азербайджану для забезпечення конституційного ладу оголошує проведення в регіоні антитерористичних заходів локального характеру.

Для досягнення цілей операції, Збройні сили Азербайджану проведуть серію високоточних ударів по об’єктах військової інфраструктури Вірменії, позиціям передньої лінії військ, постійним вогневим точкам, а також військовим об’єктам.

Крім того, про проведення операції проінформовані командування миротворчого контингенту Російської Федерації та керівництво Спільного турецько-російського моніторингового центру.

Наразі повідомляють про перші втрати техніки Збройними силами Вірменії, а також публікуються кадри знищення систем протиповітряної оборони та систем радіоелектронної боротьби.

Для проведення високоточного знищення військових об’єктів та інфраструктури Сухопутні сили Азербайджану використовують балістичні ракети малої дальності ізраїльської розробки LORA, з дальністю ураження цілей до 500 км.

В доповнення, сухопутними силами також використовуються 306 мм РСЗВ Extra з дальність ураження цілей до 150 км, 301 мм РСЗВ Полонез та Полонез-М з дальністю ураження до 300 км, а також 302-мм TRG-300 Kasirga з дальністью ураження до 100 км.

Для знищення цілей на віддалення до 1000 км, Сухопутні сили Азербайджану використовують дрони камікадзе ізраїльського виробництва Harop.

Дрони можуть використовуватись для групових атак, а також знаходитись у повітрі до 9 годин, що забезпечує довготривалу автономність для пошуку цілей.

Як повідомляє Міністерство оборони Азербайджану, антитерористична операція розпочалась після серії обстрілів позицій Азербайджанських військ, а також теракту на дорозі у Ходжавендському районі Азербайджану, внаслідок чого загинуло дві цивільні особи та чотири працівники Міністерства внутрішніх справ.

Азербайджан Азія Вірменія Нагірний Карабах Світ