fbpx
Мобільна вогнева група збила крилату ракету з Browning M2

Мобільна вогнева група збила крилату ракету з Browning M2

Війна з Росією Крилаті ракети ППО та ПРО Україна

Під час нічної ракетної атаки мобільна вогнева група Сухопутних військ знищила крилату ракету противника вогнем з кулемета Browning M2.

Про це повідомляє пресслужба Сухопутних військ.

Повідомляється, що на рахунку цього підрозділу це вже не перша збита крилата ракета.

Нещодавно повідомлялося, що фонд допомоги армії «Повернись живим» разом із компанією «Укрнафта» передали новоствореним зенітно-кулеметним батальйонам 79 пікапів.

На забезпечення мобільних вогневих груп витратили понад 70 мільйонів гривень.

У фонді наголосили, що нові автівки – це швидкість і мобільність заради безпеки українських захисників та кожного з нас. ⁣

Цього разу 79 пікапів підсилять зенітно-кулеметні батальйони з Сум, Полтави, Житомира, Хмельницького і Чернігова.

Також нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що українська компанія Archer представила тепловізійний приціл, оснащений дублюючим каналом виведення зображення на монокуляр оператора.

У своєму дописі виробник зазначив, що приціли з додатковим каналом добре адаптовані для ведення зенітного вогню по повітряних цілях мобільними вогневими групами (МВГ).

Тепловізійна оптика важлива для мобільних груп, оскільки майже всі російські атаки нічними дронами відбуваються в темну пору доби, коли їх складно виявити.

Наразі більшість українських МВГ зі стрілецьким озброєнням шукають цілі у нічному небі, використовуючи потужні прожектори та мисливці тепловізори.

Останні потребують від стрільця прямого зорового контакту з оптичним пристроєм, що незручно при переведенні вогню з боку в бік.

Війна з Росією Крилаті ракети ППО та ПРО Україна