fbpx
МВС візьме на облік зброю ЗСУ

МВС візьме на облік зброю ЗСУ

ЗСУ Кабінет Міністрів МВС Піхотне озброєння Україна

МВС візьме на облік всю зброю, що є в ЗСУ, спецслужбах і правоохоронних органах.

Про це повідомляє інформаційне агенство Ukrainian Military Pages.

Всю зброю, яка перебуває на озброєнні Збройних Сил України, інших військових формувань, правоохоронних органів та спецслужб мають облікувати в базах Міністерства внутрішніх справ.

Це передбачено Планом заходів з реалізації Концепції боротьби з тероризмом в Україні, що був затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів від 05 січня 2021 р. № 7-р (пункт 10):

«Забезпечити внесення до бази даних “Арсенал” облікових даних зброї, яка перебуває на озброєнні військових формувань, а також державних органів спеціального призначення з правоохоронними функціями, державних правоохоронних органів спеціального призначення, правоохоронних органів спеціального призначення, а також інформації про заходи з оптимізації роботи зазначеної бази даних», – йдеться у пункті 10.

Виконавцями визначено: Міністерство оборони, МВС, СБУ (за згодою), Управління державної охорони (за згодою), Національну поліцію, Адміністрацію Держприкордонслужби, Мін’юст, Службу зовнішньої розвідки (за згодою), Адміністрацію Держспецзв’язку.

Термін виконання заходу – травень 2021 року.

Нагадаємо, упродовж 2020-го року на озброєння Збройних Сил України прийнято 28 та допущено до експлуатації на особливий період ще 22 зразки озброєння і військової техніки.

У 2020 році на закупівлю й модернізацію озброєння та військової техніки з державного бюджету України надійшло майже 13 млрд грн.

МВС візьме на облік зброю ЗСУ. Фото: Снайпери 92 ОМБр. Січень 2021

У січні 2021 року в Україні набрав чинності закон про оборонні закупівлі. Рівень їх секретності повинен знизитися.

Також у січні стало відомо, що на озброєння Збройних сил України прийняті дві далекобійні гвинтівки Snipex T-REX та Snipex ALLIGATOR калібру 14,5х114 мм.

У липні у Національній гвардії України розпочали переозброєння деяких підрозділів гвинтівками UAR-15.

ЗСУ Кабінет Міністрів МВС Піхотне озброєння Україна