fbpx
На Бєлгород впала не одна, а дві російські авіабомби

На Бєлгород впала не одна, а дві російські авіабомби

Авіаінциденти Авіаудар Авіація Бєлгород Бомбардувальник Війна з Росією Росія Су-34

У російському Бєлгороді біля місця вибуху авіабомби, яку 20 квітня скинув російський бомбардувальник Су-34, знайшли другу бомбу.

Вона впала неподалік від житлових будинків, однак не вибухнула.

Тепер росіяни намагаються її вилучити з землі та знешкодити.

Було ухвалено рішення евакуювати біля 3 тисячі мешканців з 17 багатоповерхівок у радіусі 200 м від місцезнаходження авіабомби.

Для цього залучили 90 автобусів. Людей поселять у пунктах тимчасового розміщення.

За даними ЗМІ країни-агресора, авіабомбу хочуть вивезти та знешкодити на полігоні.

Російські медіа стверджують, що другу бомбу виявили ​​в районі будинку №15 по вулиці Шаландіна, приблизно за 250 метрів від місця вибуху першої авіабомби. Імовірно, це 500-кілограмова фугасна бомба ФАБ-500. Вона пошкодила балкони багатоповерхівки і впала за кілька метрів від неї. Бомба закопалася в землю поряд з фундаментом на глибину декілька метрів і не вибухнула.

Нагадуємо, що ввечері 20 квітня у російському місті Бєлгород на одній із вулиць міста утворилася велика вирва. Були пошкоджені навколишні будівлі та кілька автомобілів.

Очевидці спершу повідомляли, що чули гул над містом, схожий на політ реактивного літака.

Потім жителі російського міста почули звук, схожий на вибух. Після цього на вулиці одного з районів міста з’явилася 20-метрова вирва.

Це сталося на перехресті вулиць Ватутіна та Губкіна. Внаслідок події було пошкоджено кілька автомобілів, один з яких ударною хвилею закинуло на дах магазина поруч.

Згодом міноборони країни-агресора заявило, що причиною руйнувань в Бєлгороді став “позаштатний схід авіаційного боєприпасу” з російського бомбардувальника Су-34.

Авіаінциденти Авіаудар Авіація Бєлгород Бомбардувальник Війна з Росією Росія Су-34