fbpx
На індійському есмінці INS Ranvir стався вибух: є жертви

На індійському есмінці INS Ranvir стався вибух: є жертви

Азія Вибухи ВМС Індії Есмінці Індія Світ Флот

На есмінці INS Ranvir Військово-морських сил Індії стався вибух, що призвів до жертв серед екіпажу.

Про це інформує Мілітарний.

Троє військовослужбовців ВМС Індії загинули внаслідок вибуху на бойовому судні, повідомили у пресслужбі флоту.

Вибух стався у вівторок, 18 січня, у внутрішньому відсіку корабля INS Ranvir радянської побудови, введеного в експлуатацію у 1986 році.

«Троє військовослужбовців військово-морських сил загинули внаслідок вибуху у внутрішньому відсіку на борту есмінця INS Ranvir. Екіпаж судна відреагував негайно і швидко взяв ситуацію під контроль. Повідомлень про велику матеріальну шкоду не надходило», – йдеться у повідомленні.

Інцидент відбувся на військово-морській верфі Мумбаї.

«Повідомлень про значні збитки не надходило. Комісії з розслідування було доручено розслідувати причину», – йдеться у заяві ВМС.

З листопада 2021 року есмінець INS Ranvir перебував у “в оперативному розгортанні берегової охорони Східного військово-морського командування”. За даними засобів масової інформації, внаслідок вибуху, ще 11 моряків отримали поранення та доставлені до шпиталю.

INS Ranvir

Есмінець INS Ranvir (D54) є четвертим у серії з п’яти есмінців класу Rajput ВМС Індії. Серія відноситься до великих протичовнових кораблів проекту 61-ЕМ, яка будувалась на замовлення Індії на суднобудівному заводі ім. 61 комунара у Миколаєві (нинішня назва підриємства: «Миколаївський суднобудівний завод»)

INS Ranvir було закладено 24 жовтня 1981 року. Спущений на воду 12 березня 1983 року. Введений в експлуатацію у складі ВМС Індії 28 жовтня 1986 року.

Основні характеристики:
Водотоннажність: стандартна 3950 тонн, повна 4974 тонни.
Довжина: 147 метрів, ширина 15,8 метра, осадка 5 метрів.
Живлення здійснюється від чотирьох ГТУ, 2 вали, загальна потужність 72000 к.с. (54000 кВт).
Максимальна швидкість: 35 вузлів.
Дальність плавання: 4000 морських миль на 18 вузлах.
Автономність плавання: 10 діб.
Авіакрило: 1 гелікоптер Ка-28.
Екіпаж: 320 людей, у тому числі 35 офіцерів.

Корабель озброєний 8 надзвуковими протикорабельними ракетами BrahMos та 4  SS-N-2D Styx AShM. Має два ЗРК Barak та один радянський зенітно-ракетний комплекс малого радіусу дії С-125M. Артилерія представлена однією 76-мм гарматою та 2-ма 30 міліметровими AK-630M. На есмінці є торпедні апарати.

Азія Вибухи ВМС Індії Есмінці Індія Світ Флот