fbpx
На озброєнні охорони Зеленського помітили екзотичний пістолет

На озброєнні охорони Зеленського помітили екзотичний пістолет

ГУР МО Піхотне озброєння Україна

На озброєнні бійців із супроводу президента Зеленського та керівника ГУР Буданова помітили рідкісний пістолет Alien.

Про це повідомляє видання The War Zone з посиланням на блогера, котрий ідентифікував пістолет.

Під час відвідування Володимиром Зеленським острова Зміїний 8 липня на поясі одного із військових помітили незвичний та рідкісний 9-мм пістолет Alien виробництва словацької збройової компанії Laugo Arms.

Достовірно невідомо, до якого підрозділу належить власник цієї зброї. На острові могли перебувати як бійці підрозділу охорони президента, так і службовці ГУР, що прибули разом з Будановим.

Laugo Arms Alien має характерні форми та зовнішній вигляд, тому його важко з чимось сплутати.

Особливості дизайну зброї обумовлені незвичайною конструкцією з розміщенням ствола максимально низько відносно затворної рами, що дозволяє досягати підвищеної точності та зниження віддачі.

Пістолет оснащений коробчатим магазином на 17 патронів калібру 9×19 мм та стволом довжиною у 124 мм.

Незаряджений пістолет важить 1020 грамів і це значно більше за його 9-мм “однокласників”, таких як австрійський Glock 17, маса останніх версій якого майже вдвічі менша. Така вага більш характерна для пістолетів більших калібрів, проте дає і певні переваги, адже більша вага мінімізує віддачу для стрільця.

Пістолет має напіврухому затворну раму, неповоротний затвор та максимально опущений донизу ствол, що у комплексі ефективно мінімізує енергію віддачі від пострілу та плавно переносить її в долоню стрільця, зменшуючи підкидання.

https://youtu.be/bTvvMeFh2xk

Цей пістолет досить рідкісний, а його вартість становить близько п’яти тисяч доларів, що у п’ять-десять разів перевищує вартість більшості напівавтоматичних пістолетів на ринку.

Таке озброєння недоступне для більшості українських військових підрозділів, проте бійці Головного управління розвідки мають відповідний рівень доступу, аби його отримати.

На сьогодні Alien не має на озброєнні жодна велика військова чи правоохоронна структура світу. Проте відомо, що його застосовуєть спецпризначенці в одиничних екземплярах, також він поширений серед стрільців-спортсменів.

ГУР МО Піхотне озброєння Україна