fbpx
На протипіхотній міні підірвалася жінка

На протипіхотній міні підірвалася жінка

Війна на Донбасі Міни Російська агресія Україна

На Донеччині від підриву на протипіхотній міні отримала поранення 35-літня громадянка України.

Про це повідомляють у штабі ООС.

Військовослужбовці під час спостереження за позиціями противника поблизу тимчасово окупованого Докучаєвська помітили цивільну особу з явними ознаками поранення в ногу, яка намагалася повзком наблизитись до українського опорного пункту.

Повідомляється, що українські воїни евакуювали жінку, де медичний персонал надав потерпілій невідкладну допомогу. Після цього жінку доправили до центральної районної лікарні міста Волноваха.

Поранена жінка. Фото: Юрій Бутусов

«Наразі стан пацієнтки стабілізовано, її життю нічого не загрожує», – повідомили в пресслужбі.

У штабі ООС відзначається, що характер поранення – мінно-вибухова травма лівої ноги, травматична ампутація стопи – вказує на підрив на мінно-вибуховому пристрої, ймовірно протипіхотній міні ПМН-2.

ПМН-2

Протипіхотна міна ПМН-2 заборонена Оттавським договором, який підписала Україна і на озброєння української армії дані міни не перебувають.

Договір не підписала Росія, яка продовжує використовувати дані міни активно, включаючи проти жителів Донбасу, українські сапери часто знаходять російські міни.

Держави, які підписали договір

Нагадаємо, 27-го лютого, в районі окупованого бойовиками села Піонерське підірвався та загинув на російській міні ПМН-2 мирний житель.

Війна на Донбасі Міни Російська агресія Україна