fbpx
На Рівненщині повернули полігон у власність Міністерства оборони

На Рівненщині повернули полігон у власність Міністерства оборони

Прокуратура Рівненська область Суд Україна

Рівненська спецпрокуратура припинила незаконне використання понад 30 тисяч гектарів земель Міністерства оборони як мисливських угідь.

Про це повідомляє спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

За позовом Рівненської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону Північний апеляційний господарський суд підтвердив законність рішення суду першої інстанції, визнав нечинним та скасував рішення органу місцевого самоврядування щодо передачі земель.

Встановлено, що обласна рада незаконно передала ці території на 25 років приватному товариству мисливців та рибалок як мисливські угіддя.

Прокурори у суді довели, що ця ділянка належить до земель чинного Рівненського полігону та може використовуватися лише в оборонних цілях.

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що Київська спецпрокуратура у сфері оборони повідомила про підозру членам медичної комісії.

За даними слідства, службові особи, діючи за попередньо змовою, складали та видавали завідомо неправдиві офіційні документи.

Ділки видавали акт огляду медико-експертною комісією та довідку до цього акта, які стали підставою для оформлення ряду цивільних осіб ІІІ групи інвалідності.

Тим самим сприяли останнім у незаконному перетині державного кордону України та ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період, оскільки військовозобов’язані були зняті з військового обліку (ч. 2 ст. 332, ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ст. 336, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України).

Раніше, 22 січня, повідомлялося, що Міністерство юстиції подало позов до Вищого антикорупційного суду про стягнення в дохід держави активів експрезидента АТ «Мотор Січ».

Міністерство подало до суду позовну заяву про застосування санкції, передбаченої пунктом 11 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції».

Зокрема, Мін’юст просить стягнути з цих осіб, пов’язаних сталими бізнес-зв’язками, понад 30 одиниць нерухомого майна (житлових/нежитлових приміщень, земельних ділянок).

Прокуратура Рівненська область Суд Україна