fbpx
На забезпечення ЗСУ поставлено п’ять зразків балістичних шоломів

На забезпечення ЗСУ поставлено п’ять зразків балістичних шоломів

ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Спорядження Україна

На забезпечення в Збройних Силах України поставлено п’ять зразків бойових балістичних шоломів.

Про це розповіли у Центральному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Повідомляє міністерство оборони України у Telegram.

Кожна з моделей шоломів пройшла військові (дослідні) випробування в підрозділах ЗСУ.

Оборонне відомство показало фото двох типів шоломів – повнорозмірного та з високою обрізкою.

«Вони ідентичні, тільки в одній моделі є вирізи для вух. В шоломі є бічні рейлінги для кріплення навушників спеціальних, фонарів та фронтальне кріплення для приладів нічного бачення, тепловізорів, камери і т.д. Дані шоломи 1-го класу захисту. Повинні витримувати 5 пострілів кулею 9 мм Makarov, 5 пострілів кулею 9 мм Luger.

Оболонка шолома повинна забезпечувати стійкість до ураження типовими імітаторами уламків масою 1,1 г, які мають швидкість V50 не менше 670 м/с, випущених з дистанції 5 м», — розповідають фахівці з розробки речового майна ЗСУ.

Зазначається, що технічною специфікацією Міноборони визначено вимоги щодо розмірів, анатомічних зон перекриття голови для балістичних шоломів.

Для кожного розміру визначена своя вага, адже згідно з військовим стандартом, рекомендована вага захисного шолома повинна становити не більше 1,5 кг.

У Міноборони зазначили, що протягом тестувань шоломів у військах, змінювали підвісну систему, кріплення, подушечки, їх форму, розміри, поки не відшліфували до максимальної зручності.

А вже після отримання позитивних актів від військових частин, виробники відправляли шоломи на балістичні та інші випробування.

«За результатами ми отримали протоколи про відповідність нашим вимогам і затвердили п’ять зразків шоломів. На даний час проводяться військові (дослідні) випробування нових моделей шоломів (одна – українського та дві – іноземних виробників)», – додали в Центральному управлінні.

ЗСУ Міністерство оборони (МОУ) Спорядження Україна