fbpx
Нагірний Карабах: артилерійські дуелі 28 вересня

Нагірний Карабах: артилерійські дуелі 28 вересня

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ

28 вересня між збройними силами Азербайджану та Вірменії у Нагірному Карабаху тривають запеклі бої, на багатьох ділянках фронту звітують про артилерійські дуелі.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

З самого ранку стало відомо про оголошення Азербайджаном часткової мобілізації чоловіків віком до 36 років, до цього про мобілізацію своїх громадян оголосила Вірменія.

Сьогодні зранку міністерство оборони Азербайджану відзвітувало про продовження бойових дій зі звільнення підконтрольних Вірменії територій у Нагірному Карабасі.

Тоді ж на відео було продемонстровано роботу азербайджанських мінометів та автоматичних станкових гранатометів, ствольної та реактивної артилерії. Пізніше пресслужба міністерства оборони Азербайджану оприлюднила відео з роботою 203-мм самохідних артилерійських установок 2С7 «Піон»:

В додаток до артилерії продовжили роботу і ударні дрони Bayraktar TB2 турецького виробництва. На кадрах показано знищення розрахунку 122-мм буксованої артилерійської установки Д-30 вірменської армії:

За результатами бойових дій інформація по зайнятим населеним пунктам з боку ЗС Азербайджану не повідомлялась.

На одному з показаних відео від міністерства оборони Вірменії відзнято підрив трьох одиниць бронетехніки: одного танку Т-72, однієї бойової машини піхоти (тип якої не встановлений) та ще однієї одиниці техніки, яка не ідентифікована:

Бої з відео йдуть у населеному пункті назва якого не оприлюднена.

Станом на вечір 27 вересня було відомо про чотири напрямки наступу армії Азербайджану:

  • на Мравський хребет
  • Тертерський район
  • Ходжавендський район
  • Фізулінський район
Ситуація у Нагірному Карабасі

Щодо встановлення контролю над горою Мрав, то обидві сторони заявляють про свій успіх на цій ділянці фронту в Нагірному Карабасі.

По Тертерському району вірменам вчора вдалось втримати позиції та відбити наступ, у підтвердження цього вони публікують фото знищеної бронетехніки Азербайджану, сьогодні ж зранку міністерство оборони Азербайджану заявило про зайняття декількох висот поблизу села Талиш.

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ