fbpx
Нагірний Карабах: Наступ та знищена техніка

Нагірний Карабах: Наступ та знищена техніка

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ

Нагірний Карабах сьогодні палає, Азербайджан звітує про успішний наступ, а з боку як опонентів, так і самих азербайджанців є інформація, що знищена техніка противника.

Про це пише Український Мілітарний Портал з посиланням на МО Вірменії та Азербайджану.

Нагадаємо, що сьогодні зранку міністерство оборони Азербайджану оголосило про наступ на на непідконтрольну територію Нагірного Карабаху.

Офіційне трактування – «контрнаступ по всьому фронту у відповідь на провокації Вірменії».

Зрозуміло, що жодні активні дії ініціатора не обходяться без його втрат, так майже одразу почала надходити інформація, яка згодом була підкріплена відео. МО Вірменії опублікувало відео з двох частин, у першій частині знищують бронетранспортери, а у другій частині бронетехніка ЗС Азербайджану намагається розчистити дорогу від розбитого військового транспорту.

Окрім бронетехніки також зафіксовано збиття у небі над Степанакертом, головним адміністративним центром не визнаної «Нагірно-Карабахської Республіки», безпілотного літального апарату армії Азербайджану:

Щодо типу БПЛА який був збитий не повідомляється.

У цей же час міністерство оборони Азербайджану оприлюднило відео зі знищенням техніки збройних сил Вірменії чи підконтрольних їй військових формувань у Нагірному Карабасі:

За оприлюдненими кадрами можна зрозуміти, що використані ударні дрони турецького виробництва типу Bayraktar TB2 або Anka:

Для відбиття удару з боку збройних сил Азербайджану уряд Вірменії оголосив загальну мобілізацію та воєнний стан, призов проводиться і на підконтрольній території в Нагірному Карабасі:

 

Збройним силам Азербайджану вдалось пробити оборону вірмен вздовж кордону з Іраном та зайняти декілька населених пунктів, зараз війська вже здійснюють оточення міста Фізулі.

Наступ на населений пункт Фізулі

На офіційному рівні гарнізону у місті пропонується здатися.

Окрім наступу передових підрозділів, за допомогою БПЛА та артилерії Азербайджан завдає удару по тилах вірменської армії. На нещодавно оприлюдненому відео зафіксовано знищення складів з боєприпасами на території Нагорного Карабаху:

Щодо інших успіхів, то міністерство оборони Азербайджану повідомляє про взяття під вогневий контроль автомобільної дороги Варденіс-Агдере, котра з’єднує Вірменію з підконтрольною територією у Нагірному Карабасі.

Варденіс - Агдере

За результатами боїв у Нагірному Карабасі Вірменія вже на офіційному рівні визнала втрату 16 своїх бійців.

Азербайджан Вірменія Кавказ Нагірний Карабах Світ