fbpx
Nexter втричі наростив темпи виробництва Caesar

Nexter втричі наростив темпи виробництва Caesar

KNDS Nexter Systems Артилерія Європа САУ CAESAR Світ Франція

Французька оборонна компанія Nexter збільшила темпи виробництва самохідних гаубиць Caesar до шести одиниць на місяць та пропонує покращити цей показник.

Про це повідомляє французьке видання Сhallenges.

16 жовтня міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню відвідав завод KNDS Nexter у Роані з цехів якого вийшли шість нещодавно збудованих самохідних гаубиць Caesar.

За словами міністра, завдяки переходу підприємства на “військову економіку” цикл виготовлення самохідної гаубиці був скорочений вдвічі з 30 до 15 місяців.

Лінія з виробництва шасі для CAESAR на підприємстві Arquus. Фото з відкритих джерел

Одночасно з цим річна потужність, яка історично становила дві одиниці на місяць, зросла до чотирьох САУ на місяць протягом 2022 року, а тепер сягає шести одиниць в місяць.

«Якщо замовлення виправдають себе, ми зможемо збільшити темп до восьми одиниць на місяць вже у 2024 році», — запевняє генеральний директор Nexter Ніколас Шамуссі.

У зв’язку з так званим “переходом компанії на військову економіку” підприємство заздалегідь закупило сировину на 300 млн євро, щоб уникнути можливих збоїв у постачанні, і за власні кошти, не чекаючи замовлень, запустила виробництво більше десяти гаубиць.

Виробництво боєприпасів

Окрім нарощення виробництва артилерії Nexter також прагне збільшити виробництво  155-мм боєприпасів до 60 000 одиниць на рік. За планами темп має зрости на 50% наступного року та подвоїтися у 2025 році.

«Це дозволить Франції потроїти темпи доставки боєприпасів в Україну з 1000 155-мм снарядів на місяць до 3000 на початку 2024 року», – заявив Себастьян Лекорню.

155-мм снаряд до САУ CAESAR українських військових. Літо 2022. Україна. Фото: Радіо Свобода

Нагадаємо, на початку жовтня Франція повідомила про намір передати Україні ще шість самохідних гаубиць Caesar. Про це було заявлено в рамках візиту міністра Збройних сил Франції Себастьяна Лекорню до Києва.

Крім того, була підписана угода про обслуговування САУ Cаesar і виробництво деяких деталей до неї на одному з українських підприємств.

В рамках візиту французького міністра Лекорню до України було підписано близько двадцяти контрактів, листів про наміри чи меморандумів про взаєморозуміння з українськими оборонними підприємствами.

KNDS Nexter Systems Артилерія Європа САУ CAESAR Світ Франція