fbpx
Нідерланди замовили 20 ізраїльських РСЗВ PULS

Нідерланди замовили 20 ізраїльських РСЗВ PULS

Elbit Systems Артилерія Європа Закупівлі Ізраїль Нідерланди РСЗВ РСЗВ PULS Світ

Нідерланди замовили сучасні ізраїльські реактивні системи залпового вогню PULS.

Компанія Elbit Systems отримала замовлення на поставку 20 пускових установок.

Про це 18 травня повідомила пресслужба ізраїльської компанії.

Це відбулося в рамках угоди між міноборони Ізраїлю та міноборони Нідерландів.

П’ятирічний контракт передбачає постачання 20 універсальних пускових установок системи PULS, які будуть інтегровані на колісне шасі, обране армією Нідерландів.

Вартість угоди становить 305 мільйонів доларів США.

Домовленість включає постачання пускових установок та боєприпасів до них із різною дальністю ураження, а також послуги з навчання персоналу та обслуговування.

“Придбання PULS підвищить здатність Королівської нідерландської армії забезпечити ефективну вогневу підтримку. Це також забезпечить сумісність із замовниками з країн НАТО, які придбали ці системи”, – заявив президент і генеральний директор Elbit Systems Безхалель Махліс.

Про те, що Нідерланди планують придбання сучасних реактивних систем залпового вогню PULS стало відомо у квітні.

Нове озброєння планують купити для збільшення радіуса вогневого ураження.

Нова реактивна артилерія має дозволити військовим з високою точністю уражати цілі противників у тактичному та оперативному просторі. PULS може знищувати системи протиповітряної оборони та засоби вогневої підтримки, штаби і центри матеріально-технічного забезпечення.

РСЗВ PULS базується на багатоцільовій універсальній пусковій системі Precise Universal Launching System від Elbit Systems, на якій розміщується 2 контейнери з можливістю застосування різноманітних, у тому числі високоточних керованих реактивних боєприпасів з різною дальністю ураження. На пусковій установці PULS розміщують 2 контейнери, які можуть включати різні типи боєприпасів з різними калібрами і в тому числі 2 ракети Predator Hawk з дальністю пуску до 300 км.

Elbit Systems Артилерія Європа Закупівлі Ізраїль Нідерланди РСЗВ РСЗВ PULS Світ