fbpx
Німеччина передала Словаччині системи ППО MANTIS

Німеччина передала Словаччині системи ППО MANTIS

Rheinmetall Європа Німеччина ППО та ПРО Світ Словаччина Сусіди

Німеччина передала Словаччині системи протиповітряної оборони MANTIS для посилення охорони кордону з Україною.

У міністерстві оборони Словаччини розповіли, що церемонія передачі відбулася у словацькому місті Нітра, яке знаходиться на заході країни за 90 км від Братислави.

«Збройні сили Словаччини сьогодні ухвалили системи ППО MАNTIS, які посилять охорону східного кордону з Україною», – йдеться у повідомленні.

У рамках постачання німецьких систем ППО словацькі військові також пройшли необхідне навчання.

В цілому Німеччина передала Словаччині дві системи ППО ближньої дії MАNTIS (Modular, Automatic and Network capable Targeting and Interception System).

Німецька система ППО MANTIS військових Словаччини. Жовтень 2023. Фото: Міноборони Словаччини

Документ про дарування підписали ще 8 червня 2023 року. Словаччина отримала системи MANTIS безкоштовно та на постійній основі.

Зенітні артилерійські комплекси MANTIS підвищать вогневу міць наземної системи ППО Словаччини та можливості щодо захисту об’єктів оборонної інфраструктури від загроз з повітря.

До складу кожної з двох систем увійшли 6 дистанційно керованих автоматизованих бойових модулів з 35-мм автоматичними гарматами Oerlikon-35/100 (опціонально доступно до восьми), 2 модулі виявлення та командний пункт.

Німеччина також мала поставити у рамках пакету три РЛС із дальністю виявлення цілей до 100 км та забезпечить підготовку особового складу.

Система комплексу ППО MANTIS військових Словаччини. Жовтень 2023. Фото: Міноборони Словаччини

Німеччина розробила системи MANTIS для захисту своїх баз в Афганістані та застосовувала їх там до виведення військ.

Розроблена компанією Rheinmetall система MANTIS призначена для забезпечення захисту наземних військових об’єктів (наприклад, військових баз) та цивільної інфраструктури від різних маловисотних повітряних загроз, включаючи пілотовані та безпілотні літальні апарати, крилаті ракети, ракетні, артилерійські та мінометні обстріли на відстані.

Перед ураженням цілі кожен снаряд програмується через розміщену на стволі електромагнітну котушку індуктивності.

Rheinmetall Європа Німеччина ППО та ПРО Світ Словаччина Сусіди