fbpx
Німеччина планує виділяти Україні по €5 млрд оборонної допомоги щороку

Німеччина планує виділяти Україні по €5 млрд оборонної допомоги щороку

Військова допомога Німеччина Україна

Німеччина заклала 5 мільярдів євро щорічної військової допомоги Україні до 2027 року.

Про це очільник німецького міністерства розповів на спільній пресконференції зі своїм українським колегою Сергієм Марченком.

Тепер рішення щодо фінансування має затвердити парламент Німеччини.

Німеччина вже виділила на підтримку України 22 мільярди євро, з яких 12 мільярдів пішли на військову допомогу.

«Україна може і надалі розраховувати на те, що Німеччина разом зі світовою спільнотою і сама буде підтримувати Україну. Ми вже знайшли кошти для України обсягом 22 мільярди євро. Це велика сума», – сказав Лінднер.

Крістіан Лінднер під час візиту до Києва Фото Getty Images

Німецький міністр також пообіцяв продовження підтримки Києва.

«Ми знаємо, що Україна також захищає наші цінності, а разом з ними і європейські мир та свободу загалом. На наступні кілька років ми вже твердо запланували подальшу підтримку України в нашому бюджетному плануванні», – запевнив очільник німецького мінфіну.

Крім того, у спільній декларації, підписаній обома міністрами, зокрема, передбачається надання німецькою стороною консультативної підтримки українській стороні, зокрема у напрямах митної політики, моніторингу фінансових ринків, управління державними інвестиціями, приватизації державних підприємств, повідомили у пресслужбі українського мінфіну.

Нагадаємо, Німеччина посилює українську армію боєприпаси, бронетехнікою, артилерію, протиповітряною обороною та іншим військовим обладнанням.

Крім того, концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні ремонтний центр для техніки німецького виробництва, яку використовують Сили оборони.

Компанія Rheinmetall раніше заявляла, що створила спільне підприємство з українським державним конгломератом «Укроборонпром» для будівництва і ремонту танків в Україні.

Відомо, що 51% акцій та управління належить німецькій стороні. Завод буде розташований на території України.

Військова допомога Німеччина Україна