fbpx
Німеччина ще не визначилась з комплектом озброєння Poseidon

Німеччина ще не визначилась з комплектом озброєння Poseidon

P-8 Poseidon Авіаційне озброєння Авіація ВМС Німеччини Європа Морська авіація Німеччина Світ США

У Німеччині ще не вирішили, яким озброєнням будуть оснащені замовлені патрульні літаки P-8A Poseidon.

Про це інформує Мілітарний.

Незважаючи на укладену угоду на закупівлю п’яти літаків P-8A Poseidon для Військово-морських сил Німеччини, ще й досі не вирішене питання з комплектом озброєння для них, повідомляє інформаційний ресурс Shephard.

Німецьке міністерство оборони повідомило виданню, що вирішить, яке озброєння буде встановлене на нові Р-8А Poseidon, пізніше через деякі неназвані умови, пов’язані з цим рішенням.

Ці умови не були детально описані представником Міністерства оборони США, але той факт, що Державний департамент США не включив озброєння для патрульних літаків Poseidon під час першого схвалення німецького замовлення 12 березня 2021 року, свідчить про те, що це питання протягом певного часу було проблематичним.

Нагадуємо, що 28 вересня ВМФ США уклали з компанією Boeing контракт на виробництво п’яти літаків P-8A Poseidon для Військово-морських сил Німеччини.

Перші поставки нових патрульних літаків планують почати у 2024 році. P-8A Poseidon замінить німецький парк P-3C Orion.

Німеччина стала восьмою країною, яка придбала патрульні літаки P-8A Poseidon, приєднавшись до США, Австралії, Індії, Великої Британії, Норвегії, Кореї та Нової Зеландії.

Boeing P-8A – патрульний протичовновий літак, який призначений для виявлення та знищення підводних човнів противника в районах патрулювання.

Також він може здійснювати розвідку та брати участь в протикорабельних та рятувальних операціях.

Poseidon був створений на базі цивільного пасажирського літака Boeing 737—800. Військово-морський флот США погодив виробництво літака у серпні 2010 року.

Літак може нести до 9 тонн озброєння, для яких передбачено 6 зовнішніх точок підвіски та 5 внутрішніх, на які можуть встановлюватись протикорабельні та крилаті ракети, торпеди, морські міни та авіабомби.

P-8 Poseidon Авіаційне озброєння Авіація ВМС Німеччини Європа Морська авіація Німеччина Світ США