fbpx
Німеччина та Франція досягли прориву в розробці танка MGCS

Німеччина та Франція досягли прориву в розробці танка MGCS

MGCS Бронетехніка Європа Німеччина Світ Танк Франція

Німеччина та Франція уклали «проривну угоду» щодо розробки європейського танка нового покоління MGCS, що має замінити Leopard 2 та Leclerc.

Про це повідомляє видання Reuters.

Німецький та французький уряди досягли прориву у тому, як розроблятиметься майбутній танк проєкту MGCS. Учасники розподілили між собою задачі та зобов’язання щодо розробки бойової платформи.

«Це більше, ніж віха, це — історичний момент», — наголосив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, виступаючи разом зі своїм французьким колегою Себастьєном Лекорню.

Пісторіус розповів, що угода включає домовленість рівномірно розподілити промислові обсяги між двома країнами, додавши, що офіційний документ про початок першого етапу розробки підпишуть у Парижі 26 квітня.

Main Ground Combat System

MGCS  – це проект, запущений у 2017 році Німеччиною та Францією, спрямований на заміну їхніх поточних основних бойових танків Leopard 2 і Leclerc.

У межах програми має бути розроблена універсальна платформа, на базі якої, окрім танка, також створять інші машини. Зокрема, на низці моделей були представлені протоконцепти артилерійської установки та важкого бронетранспортера.

Для виставки Eurosatory у 2022 році KNDS представила демонстратор технологій MGCS, котрий хоч і не можна на цьому етапі вважати прототипом, все ж він зображує бачення майбутньої машини.

Фактично представлена машина є глибоко модифікованим бойовим відділенням французького танка Leclerc на шасі Leopard 2A7.

Демонстратор технологій перспективного танку проекту MGCS від компанії KNDS на виставці Eurosatory 2022. Фото з відкритих джерел.

З самого початку проєкт зазнав кризи через низку серйозних розбіжностей між урядами двох країн у поглядах на розподіл виробництва та бачення нової машини.

Наразі бойова машина створюється спільним франко-німецьким концерном KNDS (KMW та Nexter Systems) та німецькою компанією Rheinmetall. Кожна сторона очолює розробку третини програми, кожна з гарантією того, що Nexter вироблятиме 50% розроблених систем, а дві німецькі компанії — інші 50%.

Очікується, що перша розроблена в межах проєкту бойова машина зійде з конвеєра в 2035 році.

MGCS Бронетехніка Європа Німеччина Світ Танк Франція