fbpx
Німеччина замовляє ізраїльські РЛС WatchGuard

Німеччина замовляє ізраїльські РЛС WatchGuard

IAI (Israel Aerospace Industries) Європа Закупівлі Німеччина РЛС Світ

Ізраїльський радар буде використовуватися збройними силами Німеччини для наземної розвідки та моніторингу.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Defense World.net.

Німецька армія замовила 69 тактичних мобільних радіолокаційних систем WatchGuard, що будуть вироблені дочірньою компанією Elta Systems Israel Aerospace Industries (IAI) у співпраці з  ESG Elektroniksystem – und Logistik-GmbH.

Угода на 36 мільйонів євро була підписана між ESG та німецьким агентством оборонних закупівель BAAINBw, на початку цього тижня.

Радіолокаційні системи будуть поставлятися з початку 2022 до 2024 року. IAI Elta також забезпечить навчальні курси, ресурси та початкові запасні частини для ефективного обміну передовим досвідом.

Радар WatchGuard – це п’яте покоління тактичних радарів наземного спостереження для виявлення руху (GSR). Завдяки високій швидкості оновлення данних, радар забезпечує дуже високу ймовірність виявлення та відстеження цілей.

Поєднання відстежування та сканування дозволяє адаптувати та оптимізувати роботу радіолокатора для будь-якого застосування.

Нова радіолокаційна система, яка буде мати назву BARÜ (наземна система розвідки та моніторингу району) призначена для заміни загалом чотирьох радіолокаційних систем, які в даний час використовуються німецькою армією: PARA, ABRA , LEGAR 1 та BOR-A 550.

BARÜ призначений забезпечити комплексне отримання інформації для всіх рівнів управління, щоб визначати потенційні загрози, експлуатаційні умови, а також обстановку в потенційних кризових районах.

Система має можливість працювати в будь-який час доби та за будь-якої погоди, і вона здатна проводити тривалу розвідку та спостереження за великими територіями, займаючи при цьому невеликий простір.

Нагадуємо, що Німеччина замовляє для національних збройних новий ЗРК (зенітний ракетний комплекс) ближньої дії за проєктом NNbS. Німецькі військові хочуть отримати систему протиповітряної оборони нижнього рівня LVS NNbS для перехоплення літаків, гелікоптерів та крилатих ракет.

NNbS Diehl Defence

Пускова установка вертикального типу змонтована на шасі автомобіля виробництва Rheinmetall. Таке ж шасі використовує радіолокаційна станція від компанії Hensoldt, яка є третім учасником спільної пропозиції для збройних сил Німеччини.

IAI (Israel Aerospace Industries) Європа Закупівлі Німеччина РЛС Світ