fbpx
Нова білоруська доктрина включатиме застосування тактичної ядерної зброї

Нова білоруська доктрина включатиме застосування тактичної ядерної зброї

Білорусь ОТРК Сусіди Ядерна зброя

Нова білоруська воєнна доктрина включатиме застосування тактичної ядерної зброї.

Про це повідомляє Associated Press.

«Ми чітко комунікуємо погляди Білорусі на використання тактичної ядерної зброї, розміщеної на нашій території. З’явилася нова глава, де ми чітко визначаємо наші союзницькі зобов’язання перед нашими союзниками», – заявив білоруський міністр оборони Віктор Хренін на засіданні Радбезу.

Доктрина має бути представлена на затвердження Всебілоруським народним зборам – представницькому органу, який діє в Білорусі паралельно з парламентом.

Секретар Ради Безпеки Олександр Вольфович заявив, що розміщення російської ядерної зброї в Білорусі покликане стримувати агресію з боку Польщі, яка є членом НАТО.

«На жаль, заяви наших сусідів, зокрема Польщі… змусили нас посилити” військову доктрину» – сказав він.

“Мілітарний” наприкінці серпня повідомляв, що Білорусь отримала ядерні боєголовки від Росії. Цю інформацію офіційно підтвердив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

До того проводились масштабні тренування білоруських військових з ядерними імітаторами.

Буданов повідомив, що ознайомлювався з “досить неприємними для Білорусі документами”, а саме з оригіналами документів про результати тренувань.

«Російське 12 головне управління, це управління, яке відповідає за саме ці засоби, написало, що за результатами тренувань з ядерними імітаторами для системи “Искандер”, які в невеликій кількості є в Білорусі, було визнано повну неготовність Білорусі до експлуатації застосування подібного озброєння», – підсумував керівник розвідки.

Разом з тим, білоруси показали максимально високий результат у володінні тактичними ракетними комплексами “Точка-У”.

Невідомо за яким механізмом білоруські Збройні сили будуть використовувати російські ядерні боєголовки, передача повного контролю над ними Мінську малоймовірна.

“Мілітарний” неодноразово повідомляв, що Білорусь розбудовує свою військову інфраструктуру та проводить навчання поблизу українського кордону.

До прикладу, 8 січня повідомлялося, що Міноборони Білорусі будує новий військовий об’єкт в Гомельській області, за 40 кілометрів від кордону з Україною.

У розслідуванні йдеться, що будівництво мало розпочатися у 2023 році й завершитися у 2027 році, але його перша черга має бути здана вже в березні 2024 року.

Будівництво відбувається на території кількох колишніх дитячих таборів. Найімовірніше, у новому військовому містечку спочатку розмістять гарнізон, завданням якого стане прикриття державного кордону.

Також у Гомельській області Білорусь побудує новий військовий полігон.

Білорусь ОТРК Сусіди Ядерна зброя