fbpx
Нові деталі підготовки українських операторів Bayraktar TB2

Нові деталі підготовки українських операторів Bayraktar TB2

Baykar Bayraktar TB2 БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі ЗСУ Навчання ПС ЗСУ Туреччина

Як ми вже повідомляли, у Туреччині триває підготовка українських операторів безпілотних літальних апаратів Bayraktar TB2.

Сьогодні новою інформацією поділось видання АрміяInform.

В Туреччині підготовка відбувається на навчально-виробничій базі виробника БПЛА – компанії BaykarMachine у місті Кешан (Keşan) неподалік Стамбулу.

Українські військовослужбовці готуються за програмою підготовки фахівців із експлуатації та технічного обслуговування безпілотного авіаційного комплексу Bayraktar TB2.

Навчання проходять близько трьох десятків майбутніх інструкторів, техніків, операторів, фахівців термінала наземних даних та станції наземного контролю БАК.

Навчання операторів Bayraktar TB2 на базі підприємства виробника

Програма підготовки розрахована на три місяці й включає теоретичну та практичну частини. До України наші хлопці мають повернутися з відповідними сертифікатами й дозволами на застосування Bayraktar TB2.

Як повідомили у Командуванні Повітряних Сил, курс навчання був передбачений контрактом на постачання Bayraktar TB2.

Турецька сторона зобов’язалася підготувати увесь персонал, задіяний до застосування БАК. Тож найближчим часом на навчання до Турецької Республіки відправиться ще одна група військовослужбовців.

Їх готуватимуть як операторів корисного навантаження й фахівців із обслуговування системи озброєння безпілотного авіаційного комплексу.

Baykar Bayraktar TB2 БпА (Безпілотні апарати) Закупівлі ЗСУ Навчання ПС ЗСУ Туреччина