fbpx
Новий завод Rheinmetall виготовлятиме 200 тисяч боєприпасів на рік

Новий завод Rheinmetall виготовлятиме 200 тисяч боєприпасів на рік

Rheinmetall Виробництво боєприпасів Європа Німеччина Світ

Оборонний концерн Rheinmetall розкрив деталі проєкту свого нового заводу боєприпасів, що зараз будується у Німеччині.

Про це інформує пресслужба концерну.

12 грудня Канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен і міністр оборони Борис Пісторіус разом з Арміном Паппергером, генеральним директором Rheinmetall AG, провели символічну церемонію закладення фундаменту «Заводу в Нижній Саксонії».

Новий завод Rheinmetall, що базуватиметься в Унтерлюсі, матиме повний цикл виробництва, який включатиме всі необхідні етапи для випуску «повного пострілу»: снаряда, детонатора, заряду вибухівки та метального порохового заряду.

Повний цикл передбачає створення заводу з виробництва порохів та вибухівки, що буде здатен виготовляти до 1800-1900 тонн гексогену, ливарний цех із виробництва корпусів артилерійських снарядів потужністю до 200 тисяч одиниць на рік. Крім того, буде створено завод із виробництва твердопаливних ракетних двигунів.

У презентації проєкту зазначалось, що на будівництво об’єкта буде витрачено рік. Приблизно через 12 місяців фабрика матиме потужність близько 50 000 снарядів на рік, на другий рік потужність становитиме 100 000 снарядів на рік, а на третій рік – 200 000 снарядів на рік.

Представники концерну зазначили, що Rheinmetall дотримується модульної та масштабованої концепції безпеки постачання, яка дозволить подальше розширення виробництва в майбутньому.

Загальний обсяг інвестицій концерну у нове підприємство становить близько 300 мільйонів євро. Це дасть можливість створити близько 500 нових робочих місць на місцевому рівні.

У Rheinmetall наголосили, що слід створювати нові потужності, з огляду на ринок озброєнь та досвід російсько-української війни.

«Досвід української війни свідчить про величезну потребу в артилерійських боєприпасах. Склади Бундесверу порожні, а їхні потреби оцінюються приблизно в 40 мільярдів євро. Дефіцит посилюється величезним споживанням набоїв в Україні.

Наявні виробничі потужності в західному світі не розраховані на такі обсяги. Тому Німеччина, як і інші країни, планує закуповувати великі обсяги протягом тривалого часу», – розповідають у концерні.

Rheinmetall є провідним виробником в оборонному секторі та одним із найбільших виробників боєприпасів у світі. За останні місяці компанія вже зробила значні інвестиції у свою виробничу мережу.

З 2025 року Rheinmetall планує виробляти до 700 000 артилерійських снарядів і 10 000 тонн пороху на своїх заводах у Німеччині, Іспанії, Угорщині, а також Південній Африці та Австралії.

Rheinmetall Виробництво боєприпасів Європа Німеччина Світ