fbpx
Оборонці знищили дві РСЗВ на Запоріжжі

Оборонці знищили дві РСЗВ на Запоріжжі

Артилерія БМ-27 «Ураган» Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя РСЗВ Україна

Сили оборони України знищили дві реактивні системи залпового вогню російських окупантів у Запорізькій області.

Відео знищення ворожого озброєння 5 березня опублікували у телеграм-каналі Supernova+.

Попередньо повідомляють про ураження двох БМ-27 «Ураган», які потрапили у кадр.

Однак, через потужне горіння важко точно визначити тип знищених російських РСЗВ.

OSINT-аналітик під ніком EjShahid в X (Twitter) визначив, що ураження позиції окупантів відбулося на південний захід від села Дружне Пологівського району Запорізької області.

Відео свідчить, що за російськими реактивними установками на тимчасово окупованій території спостерігав український безпілотник, який імовірно і коригував удар Сил оборони.

Безпілотник також зафіксував знищення ворожого озброєння і став джерелом об’єктивного контролю результативності українських оборонців.

Точність ураження свідчить, що для ударів по російських РСЗВ українські військові могли застосувати високоточні ракети з американських M142 HIMARS.

На кадрах видно, що російські РСЗВ були споряджені ракетами, які в одній з установок почали активно розлітатися через пожежу після ураження.

Захоплена українськими силами на Херсонщині РСЗВ БМ-27 «Ураган» російських військових. Жовтень 2022. Україна. Фото з соцмереж

Одночасно з цим реактивна установка, яка була уражена першою, активно горіла, у неї також детонував боєкомплект.

Нагадаємо, що раніше на запорізькому напрямку українські військові завели групу ударних FPV-дронів в ангари зі схованою технікою окупантів та знищили її.

Під час нальоту безпілотників бійці ударного підрозділу «Булава» окремої президентської бригади ім. Богдана Хмельницького знищили автомобільну техніку, два танки, БМП та БРЕМ ворога.

Артилерія БМ-27 «Ураган» Війна з Росією Втрати Росії Запоріжжя РСЗВ Україна