fbpx
Окупанти арештували полоненого ЗСУ

Окупанти арештували полоненого ЗСУ

95 бригада ДШВ Військовополонені Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Крим Полон ФСБ Росії

Суд в окупованому Криму заарештував до 1 липня українського військового 95-ї бригади ДШВ.

Про це повідомляє пресцентр суду в окупованому Криму.

Підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя заарештував на два місяці українського військовослужбовця Євгена Добринської.

Про затримання українського військового напередодні повідомила російська ФСБ та опублікувала два відео з нібито затриманим.

«Обрати відносно Добринської запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на 30 діб – до 1 липня 2020 року», – сказала суддя Валентина Каминіна.

Нагадаємо, 30 травня, близько 5:00 на спостережному пункті “Берлога” поблизу залізничного моста на лінії контролю з окупованим Кримом зник військовий 95-ї бригади ДШВ Євген Добринський.

Командування Десантно-штурмових військ наголошує на тому, що інформація про військового опублікована росіянами не відповідає дійсності та була сфабрикована.

Міжнародна реакція

Посольство США в Україні висловило стурбованість інформацією про затримання в окупованому Криму співробітниками російської ФСБ українського військовослужбовця.

«Ми стурбовані недавніми повідомленнями засобів масової інформації про те, що російські військові затримали військовослужбовця українських збройних сил на суверенній території України. Росія повинна припинити свою незаконну окупацію Криму і зупинити агресію на Донбасі», – повідомили у посольстві США.

Нагадаємо, в перший день зникнення було повідомленню про те, що неподалік спостережного посту на якому чергував військовий були виявлені сліди боротьби, всі деталі та обставини зникнення військовослужбовця ще з’ясовуються правоохоронними органами.

95 бригада ДШВ Військовополонені Десантно-штурмові війська (ДШВ) ЗСУ Крим Полон ФСБ Росії