fbpx
Окупанти намагаються штурмувати “Азовсталь”

Окупанти намагаються штурмувати “Азовсталь”

36 Бригада МП Війна з Росією Маріуполь НГУ «Азов» Україна

Російські війська намагаються прорватися на територію “Азовсталі” в Маріуполі.

Інформацію про це підтвердив заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар, повідомляє журналіст Андрій Цаплієнко.

Також Паламар звернувся до Зеленського.

Захисники Маріуполя, які знаходяться на «Азовсталі», закликають Верховного Головнокомандувача втрутитись в ситуацію“, – сказав він.

Повідомляють, що перед початком штурму авіація окупантів кілька годин поспіль бомбила територію заводу. На місці виникла масштабна пожежа, стовп диму видно в усіх районах Маріуполя.

Також в полку повідомили, що в наслідок нічних бомбардувань двоє цивільних, з тих, хто перебуває на території “Азовсталі” загинули, є десятки поранених.

Інформацію про наступ окупантів журналістам Суспільного підтвердив начальник патрульної поліції в Маріуполі Михайло Вершинін, який також перебуває на там.

Майже добу була артилерійська та авіаційна підготовка. Як поїхали автобуси, дали паузи і почали хер*чити і вночі, і вдень. Зараз пішли на штурм заводу, у кількох місцях. Тримаємо оборону, відбиваємося“, — сказав Вершині.

Нагадаємо, 21 квітня Путні скасував штурм “Азовсталі”. Про це він сказав під час зустрічі з міністром оборони РФ Сергієм Шойгу. Таке рішення він ухвалив, щоб “зберегти життя” російських військових.

Оборонці Маріуполя перебувають на території заводу та постійно дають відсіч ворогу.

Останні три дні відбувається евакуація цивільного населення з території підприємства. Її здійснюють разом з представниками ООН та Міжнародного комітету “Червоного Хреста”.

Подробиці операції не повідомляють, відомо про близько 100 людей, яких вдалося вивезти з Маріуполя.

Військові, які залишаються в “Азовсталі” вимагають також евакуації поранених та звертаються з проханням застосувати до них спеціальну процедуру, яка передбачає евакуацію бійців в третю країну.

36 Бригада МП Війна з Росією Маріуполь НГУ «Азов» Україна