fbpx
Окупанти проводять обшуки і арешти кримських татар

Окупанти проводять обшуки і арешти кримських татар

Затримання Крим Російська агресія ФСБ Росії

Незаконні обшуки, до яких вдається окупаційна влада в Криму, не мають нічого спільного із захистом правопорядку і мають на меті тільки залякування людей і переслідування активістів.

Всім затриманим інкримінується стаття 205.5 Кримінального кодексу Росії (Організація діяльності терористичної організації і участь в діяльності такої організації), повідомляють Крим Реалії.

За словами правозахисників, серед затриманих є один цивільний журналіст ініціативи «Кримська солідарність» – Амет Сулейманов. Крім цього, проведено обшук в будинку громадянського журналіста Сейдамета Мустафаєва.

«Всім затриманим ставляться 205.5 статті. Ще триває обшук в магазині, де працює Амет Сулейманов. Виходить, що сьогодні обшуки йдуть у родичів активістів і самих активістів: Амет і Айдер Сулейманові – рідні брати, один з яких вже затриманий. Також затримано двох рідних брата: Осман Сейтумеров і Сейтумер Сейтумеров, а обшук у його батька Шукрі Сейтумерова щойно завершився, його не затримали», – розповіли правозахисники.

“Незаконні обшуки на тимчасово окупованій території мають широкомасштабний та систематичний характер і не мають нічого спільного з правоохоронною діяльністю, оскільки спрямовані виключно на залякування населення та переслідування осіб”, – повідомляє пресслужба прокуратури АРК.

Затримання і обшуки у кримських татар

Прокуратура АР Крим спільно з ГУНП в АР Крим та м. Севастополі розпочала кримінальне провадження за фактом порушення недоторканості житла (ч. 2 ст. 162 Кримінального кодексу України).

Затримання Крим Російська агресія ФСБ Росії