fbpx
Олексія Данілова звільнили з посади секретаря РНБО

Олексія Данілова звільнили з посади секретаря РНБО

Володимир Зеленський Данілов Президент РНБО Указ Президента Україна

Президент Володимир Зеленський звільнив Олексія Данілова з посади секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Про це йдеться в указі голови держави.

«Звільнити Данілова Олексія Мячеславовича з посади Секретаря Ради національної безпеки і оборони України», — йдеться в документі.

Новим секретарем РНБО став Олександр Литвиненко.

«Призначити Литвиненка Олександра Валерійовича секретарем Ради національної безпеки і оборони України», — йдеться в указі №188/2024.

Міністр оборони України Олексій Резніков і Секретар РНБО України Олексій Данілов. Жовтень 2022. Україна. Фото: Міноборони України

До цього Зеленський звільнив Литвиненка з посади голови Служби зовнішньої розвідки.

Олексій Данілов був тринадцятим секретарем РНБО України і обіймав цю посаду з 3 жовтня 2019 року.

Олександр Литвиненко

Литвиненко, який народився у Києві, очолив Службу зовнішньої розвідки з 23 липня 2021 року. До цього, з 4 квітня 2014 року до 13 серпня 2019 року, був заступником секретаря РНБО.

Відомо, що Олександр Литвиненко у 2013 році закінчив коледж оборонних наук (RCDS) у Великій Британії. У 2009 році — Київський національний університет імені Тараса Шевченка за спеціальністю «правознавство». У 1994 році — Інститут криптографії, зв’язку і інформатики Академії ФСК РФ за спеціальністю «прикладна математика».

Нагороджений орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня, відзнакою Президента України – ювілейною медаллю «25 років незалежності України».

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) опікується координацією з питань національної безпеки і оборони при Президентові України.

РНБО координує і контролює діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони. Рішення РНБОУ вводяться в дію указами Президента України.

Володимир Зеленський Данілов Президент РНБО Указ Президента Україна